24.7.14

Πάθη και μίση...

tsipras venizelos





Οι σχέσεις τους δεν είναι οι πλέον αρμονικές αλλά τα πάθη και τα μίση παραμερίστηκαν  στην ...
ολιγόλεπτη συνάντηση, που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Βουλή για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Οι δύο άνδρες δεν συζήτησαν για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εντάσεις αλλά επέλεξαν να συνομιλήσουν γύρω από το Μεσανατολικό.
Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών σχετικά με την τύχη της επιστολής που του έστειλε αναφορικά με το Παλαιστινιακό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιστολή αυτή ζητεί την έκτακτη σύγκλιση της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο υπουργός Εξωτερικών του εξήγησε την ελληνική θέση στο Μεσανατολικό, η οποία εμπεριέχεται στην απαντητική του επιστολή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια ανέλυσαν την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή, με τον κ. Βενιζέλο να διατυπώνει την εκτίμηση ότι αιγυπτιακό σχέδιο έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει αποδεκτό και από τις δύο πλευρές, παρά τα σχέδια που κατατέθηκαν από άλλες χώρες, με τον κ. Τσίπρα να συμφωνεί.
Κατά τα άλλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε θερμότατες χειραψίες, τόσο με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, όσο και τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
Συζήτηση σε θερμό κλίμα είχε ο κ. Τσίπρας και με τη Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία συζήτησαν για τις θερινές αποδράσεις τους.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: