25.7.14

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου...

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου
Νέα συνάντηση είχαν σήμερα Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, αυτή τη φορά παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Επί τάπητος τέθηκε το πολυνομοσχέδιο (που θα περιλαμβάνει...
τα προαπαιτούμενα από την τρόικα) καθώς στόχος είναι να ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου. Η χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου εξέπεμψε το μήνυμα ότι θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα καθώς απώτερος στόχος είναι η διαφύλαξη της πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας. Ο πρωθυπουργός εξάλλου εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα διασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν θα οδηγηθούμε σε πρόωρες κάλπες. «Όχι μόνο δεν θα βρουν 180 βουλευτές, αλλά ούτε την ψήφο τους» σχολίασε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

  Μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από τη Μεταπολίτευση, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς θα διασφαλιστεί η πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Στόχος του Μαξίμου εξάλλου είναι να υλοποιηθούν κατά γράμμα οι δεσμεύσεις ώστε να υπάρξει δυνατότητα ανακοίνωσης φοροελαφρύνσεων το Σεπτέμβριο και να ξεκινήσει η οριστική συζήτηση για το χρέος το Νοέμβριο.

Σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα σταθερότητας που επιχειρεί να δείξει η κυβέρνηση είναι οι δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδούρου. "H κυβέρνηση πλέον μετράει μήνες και μάλιστα όχι πολλούς. Έχουν μπροστά τους την υλοποίηση δεσμεύσεων που έχουν ψηφίσει και τον έλεγχο της τρόικας που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη. Αν γίνει αυτό και με τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα στα οποία έχουν συμφωνήσει, τότε όχι μόνο δεν θα βρουν 180 βουλευτές, αλλά ούτε την ψήφο τους" σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο Κόκκινο και μάλιστα εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο είναι εξαιρετικά πιθανό ακόμη και με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία θα προτιμήσει την ήττα από μια βέβαιη συντριβή.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: