13.7.14

ΚΚΕ: Ανοίγει ο δρόμος...

diadilosi-ergazomenoi-kiriakes-Ermou
... για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε άλλους κλάδους...

Με αφορμή της κινητοποιήσεις ενάντια στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει πως...
η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας των εμποροκαταστημάτων «θα τσακίσει το ωράριο και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο εμπόριο και θα εκτοπίσει τους μικρούς επαγγελματίες από την αγορά, προς όφελος των μεγαλεμπόρων και των αλυσίδων».
Το ΚΚΕ τονίζει πως το μέτρο αυτό «πρέπει να βρει απέναντι όλο το λαό, που δεν μπορεί να καταναλώσει ακόμη και βασικά είδη εξαιτίας της ανέχειας και όχι από έλλειψη χρόνου, ενώ την ίδια στιγμή ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και σε άλλους κλάδους εργαζομένων».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και σωματείων εργαζομένων στον χώρο του εμπορίου, κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. «Η σημερινή απεργία είχε επιτυχία τουλάχιστον κατά 95%, κάτι πολύ δύσκολο για τον χώρο του εμπορίου», είπε ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ. Ο κ. Βασιλόπουλος, ανέφερε, επίσης, ότι η Ομοσπονδία επιδιώκει τον συντονισμό των ενεργειών της με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, ώστε να επιτευχθεί η άρση του μέτρου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Καπνικαρέα και κατέληξε στο Σύνταγμα.
Η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ και η ΟΙΥΕ κατέθεσαν από κοινού προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης για το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο, ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινή αναστολή και ακύρωση της απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: