9.7.14

Θέλουν την ...τρίτη εντολή για τη "Δημοκρατική Παράταξη"...

benizelosΣήμερα η απάντηση Βενιζέλου στην επιστολή Κουβέλη...


"Ελιά" τέλος. Έρχεται η "Δημοκρατική Παράταξη". Αυτό τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που άναψαν το πράσινο φως για...
ένα ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης τον Οκτώβριο.

Θέτουν μάλιστα ως στόχο της Δημοκρατικής Παράταξη, την ανάδειξή του σε ...τρίτη δύναμη, ώστε να πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

"Αυτό που έχει σημασία για μας είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στον ρόλο που πρέπει να έχει η Δημοκρατική Παράταξη από εδώ και πέρα. Ο στόχος μας είναι να είμαστε το τρίτο κόμμα, να πάρουμε την τρίτη εντολή, να είμαστε η τρίτη λύση", υποστήριξε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, παραδεχόμενος ότι η προσπάθεια πηγαίνει πιο μπροστά από την Ελιά πλέον και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη της "αυτοοργάνωσης", αφου μέσα από αυτήν στοχεύει το ΠΑΣΟΚ να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να καθορίσουν οι ίδιοι την μελλοντική πορεία, αλλά και τον ίδιο τον προσανατολισμό της παράταξης.

Και ενώ στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν πως στην πορεία προς το Συνέδριο θα απευθυνθούν σε όλα τα κόμματα που εκφράζονται από την Κεντροαριστερά της ευθύνης, πρώτος χθες έθεσε το δικό του πλαίσιο ο Φώτης Κουβέλης με συγκεκριμένη επιστολή που απέστειλε μεταξύ άλλων και στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σε αυτήν αναμένεται να απαντήσει επισήμως σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη πάντως να σχολιάζουν χθες ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που είχε προσκαλέσει επανειλημμένα τη ΔΗΜΑΡ και πως -εν είδει πρώτου σχολίου- βρίσκουν θετικό ότι υπάρχει ...ανταπόκριση και βάζει ένα πλαίσιο.

Στο μεταξύ, στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν να ξορκίζουν οποιαδήποτε ερμηνεία των θέσεών τους ως να δρουν συμπληρωματικά προς τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς επιδιώκοντας να γίνουν η "τρίτη λύση" επιμένουν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν θα γίνουν "ούτε ουρά της ΝΔ ούτε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ". Και ενώ ως προς το δεύτερο δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει τουλάχιστον προς ώρας δεδομένων των αλλεπάλληλων επιθέσεών του στην Κουμουνδούρου, τη διαφοροποίησή τους από τη ΝΔ την επιχειρούν μέσα από την ...συγκυβέρνηση.

Μόνο τυχαία δεν είναι η διαφοροποίηση εσχάτως του ΠΑΣΟΚ σε κάθε προωθούμενη κίνηση από πλευράς κυβέρνησης και η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, βελτιωτικών του αρχικού σχεδιασμού. Μόνο χθες, μετά την διαβεβαίωση ότι "το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί απέναντι σε κάθε ενέργεια προώθησης αλλαγών στην εργατική νομοθεσία που αφορά στις απεργίες", μη αποδεχόμενο τιμωρητικού χαρακτήρα κινήσεις κατά των συνδικάτων, η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα τις 12 παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, διαμηνύοντας ότι αυτές έγιναν δεκτές και διεκδικώντας για τον εαυτό του το "φιλολαϊκό" πρόσωπο εκείνου που επέφερε αλλαγές στην κατεύθυνση διασφάλισης υψηλού επιπέδου ασφαλείας στις συγκεκριμένες φυλακές, αλλά και προαστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εγκλείστων σε αυτές.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι :

1. Απαίτησε και πέτυχε στις φυλακές αυτές να μετάγονται μόνο τρομοκράτες με ποινές άνω των 12 ετών και βαρυποινίτες με ποινές άλω των 15 ετών, με αυστηρή στάθμιση της επικινδυνότητάς τους.

2. Πρότεινε και έγινε δεκτή η μείωση του χρόνου εγκλεισμού στα καταστήματα κράτησης τύπου ΄Γ από δέκα σε τέσσερα έτη.

3. Διασφάλισε τη διετή αξιολόγηση της επικινδυνότητας των κρατουμένων

4. Κατοχύρωσε το δικαίωμα των επισκέψεων συγγενών έως και τρίτου βαθμού των εγκλείστων

5. Κατοχύρωσε το δικαίωμα επικοινωνίας των κρατουμένων με τους συγγενείς τους.

6. Προστάτευσε το δικαίωμα στην εκπαιδευτική άδεια κρατουμένων που το δικαιούνται

7. Ζήτησε και πέτυχε να μην θίγεται το δικαίωμα στον προαυλισμό των κρατουμένων

8. Υποστήριξε τη θέσπιση ευεργετικής διάταξης για υφ' όρον απόλυση των, χωρίς πειθαρχικά παραπτώματα, κρατουμένων

9. Υποστήριξε την απόσυρση της πρόβλεψης μεταβολής της σύστασης Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και το πέτυχε

10. Πρότεινε την απόσυρση του άρθρου που προέβλεπε τη δυνατότητα συνέχισης της δίκης χωρίς την παρουσία κατηγορουμένου και του συνηγόρου του, και την πέτυχε

11. Ζήτησε και πέτυχε την τροποποίηση της διάταξης που προέβλεπε ως υποψηφίους διευθυντές των φυλακών, συνταξιούχους από τον δικαστικό και αστυνομικό κλάδο.

12. Έθεσε το ζήτημα της τριπλής ασφάλειας στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, ώστε αφενός μεν να διατηρηθεί ο ρόλος της εξωτερικής φρουράς, αφετέρου να ενισχυθεί η φύλαξη με τον εκσυγχρονισμό και τη θωράκιση των σκοπών...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: