1.7.14

Οι κραυγές της Ρίβα ήταν τόσο δυνατές όσο ο ήχος αεροπλάνου!...

Οι κραυγές της Ρίβα ήταν τόσο δυνατές όσο ο ήχος αεροπλάνου!
Εφόσον την άκουσαν οι γείτονες που βρίσκονταν σε τέτοια απόσταση, υποστήριξε ο ειδικός καθηγητής της ακουστικής που κατέθεσε στο δικαστήριο, αν και...
δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο ισχυρισμός των μαρτύρων πως άκουσαν γυναικεία και όχι αντρική κραυγή είναι σωστός.
Οι κραυγές που έβγαλε η Ρίβα Στέενκαμπ την νύχτα που δολοφονήθηκε έφτασαν την ισχύ του ήχου που κάνει ένα αεροπλάνο, εφόσον οι γείτονες του ζευγαριού δήλωσαν πως την άκουσαν στις καταθέσεις τους.

Αυτό ειπώθηκε σήμερα στο δικαστήριο, από τον ειδικό μάρτυρα, καθηγητή ακουστικής Ivan Lin, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις του Εισαγγελέα.

Τέσσερις διαφορετικοί μάρτυρες, όλοι γείτονες του Όσκαρ Πιστόριους, τα σπίτια των οποίων όμως βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων από τη βίλα του Παραολυμπιονίκη, όπου τη νύχτα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013 δολοφονήθηκε η Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο Πιστόριους υποστηρίζει πως η Ρίβα δεν ούρλιαξε πριν την πυροβολήσει, ενώ οι ιατροδικαστές είπαν πως αποκλείεται να μπορούσε να ουρλιάξει αφού δέχτηκε τους πυροβολισμούς. Επιπλέον, η μεγάλη απόσταση των γειτονικών σπιτιών με αυτό του Πιστόριους, οδήγησε το δικαστήριο στην κλήση του ειδικού καθηγητή, από τον οποίο ζητήθηκε να αποσαφηνίσει εάν οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν αν το ουρλιαχτό που άκουσαν ήταν από άντρα ή από γυναίκα.

Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα, όσο και αν πιέστηκε από τον εισαγγελέα, ο καθηγητής Lin δεν το απάντησε με βεβαιότητα. Αν και η άποψή του είναι πως είναι πολύ δύσκολο η γυναίκα να έβγαλε τέτοια δυνατή κραυγή ώστε να την ακούσουν οι γείτονες, εν τούτοις απέφυγε να το υποστηρίξει 100% και να τους αποκαλέσει «ψεύτες», όπως επανειλημμένως του ζήτησε ο εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: