1.7.14

"Εμφύλιος" στη Ν.Δ για τον αγροτουρισμό...

«Εμφύλιος» Όλγας-Καρασμάνη για τον αγροτουρισμόΈντονη δυσφορία επικρατεί στην ΚΟ της ΝΔ για τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη καθώς αρκετοί βουλευτές του καταλογίζουν παράλογη επιμονή και...
"σύνδρομο Ναπολεοντισμού" αναφορικά με ρυθμίσεις που αφορούν τον αγροτουρισμό.

Αιχμές μάλιστα για τον κ. Καρασμάνη, άφησε στην Βουλή και η υπουργός τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη αποκαλύπτοντας πως αν και το υπο συζήτηση νομοσχέδιο για την απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων περιείχε κεφάλαιο για τον αγροτουρισμό «δυστυχώς, δεν υπήρξε η απαραίτητη στήριξη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθεί τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, ο αγροτουρισμός στο νομοσχέδιο που συζητάμε…».

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες ο κ. Καρασμάνης προέβαλλε ζητήματα αρμοδιοτήτων, υποστηρίζοντας ότι οι ρυθμίσεις που θα έβαζαν για πρώτη φορά πλαίσιο και προϋποθέσεις για τον αγροτουρισμό ανήκουν στο δικό του υπουργείο και όχι στην κυρία Κεφαλογιάννη!

Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι ο υπουργός ετοιμάζεται να προωθήσει διατάξεις με τις οποίες θα ορίζει ότι αγροτουριστικές επιχειρήσεις θα μπορούν να λειτουργούν μόνο οι κατ' επάγγελμα αγρότες, πληροφορία που έχει εξοργίσει αρκετούς βουλευτές όλων των κομμάτων.

Υπο αυτά τα δεδομένα ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε τροπολογία την οποία συνυπογράφουν οι Ιορδάνης Τζαμτζής, Φωτεινή Πιπιλή, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κοντογιάννης με την οποία προτείνουν «γενικούς κανόνες, ορισμούς και κατευθυντήριες αρχές που θα διέπουν τον Αγροτουρισμό και την αγροτουριστική δραστηριότητα».



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: