22.7.14

Διέξοδο φυγής αναζητεί το Ισραήλ...

vomva-gaza
Η διπλή πίεση που ασκούν η διεθνής κοινότητα από τη μία και οι απώλειες του στρατού από την άλλη οδηγούν τον Νετανιάχου στο να επικαλείται ήδη «επίτευξη των στόχων», προετοιμάζοντας πιθανή ...
αποχώρηση από τη Γάζα .

Δύο εβδομάδες συμπληρώθηκαν από την αρχή της ισραηλινής «Προστατευτικής Παρυφής» και η αρχικά περιορισμένη επιχείρηση κατά της Γάζας έχει διευρυνθεί σε πόλεμο (έχουν εμπλακεί 75.000 Ισραηλινοί στρατιώτες), με τα θύματα να αυξάνουν γεωμετρικά τόσο μεταξύ των άμαχων Παλαιστινίων (το σύνολο των νεκρών ξεπέρασε τους 580, με πάνω από 3.500 τραυματίες) όσο και μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων εισβολής, που χθες ανακοίνωσαν τον θάνατο άλλων επτά ενστόλων.
Πιέσεις δέχεται το Ισραήλ και σε διεθνές επίπεδο, όχι για αυτήν καθεαυτήν την επίθεση, αλλά για το δυσανάλογο της αντίδρασης και ιδίως, για την πραγματική σφαγή των άμαχων Παλαιστινίων, τους βομβαρδισμούς των νοσοκομείων, των σχολείων και των δικτύων ενέργειας και ύδρευσης. Χαρακτηριστική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που «εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων» και επανέλαβε την έκκλησή του «για άμεση κατάπαυση του πυρός» αλλά και για «σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων».
Gaza2
Νεκροί δυο ακόμα Ισραηλινοί στρατιώτες
Στο πεδίο της μάχης, δύο ακόμη ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.
Είκοσι επτά ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί συνολικά από την έναρξη της ι
σραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.
Κατά τη χθεσινή ημέρα, την επομένη του αιματηρότερου 24ωρου της ισραηλινής επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα, τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 16 παιδιά, σκοτώθηκαν, 70 πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ενώ τους εννέα έφθασαν οι νεκροί ισραηλινοί στρατιώτες.

Στους 583 οι νεκροί Παλαιστίνιοι
Επτά ακόμη Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια νέων ισραηλινών βομβαρδισμών στον νότιο και τον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Ασραφ αλ-Κούντρα.
Μεταξύ των επτά, περιλαμβάνονται πέντε μέλη μίας οικογένειας, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες, και σκοτώθηκλαν κατά τη διάρκεια δύο αεροπορικών επιδρομών στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας, 583 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, ενώ 3.640 έχουν τραυματισθεί.
Gaza-Palaistinioi-nekros
Ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας
Οικονομική βοήθεια 47 εκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, τα βασικά θύματα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς υποσχέθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφτασε το βράδυ της Δευτέρας στο Κάιρο για να συζητήσει ένα σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στον πολιορκούμενο από τις ισραηλινές δυνάμεις πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας.
gaza1
Ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικαλούμενο την αιματηρή σύγκρουση που εξελίσσεται στην περιοχή και τις μάχες μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της ισλαμικής Χαμάς.
«Το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να εξετάσουν την περίπτωση αναβολής μη σημαντικών ταξιδιών στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη και επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια προειδοποίηση προς τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να μην ταξιδεύουν στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η τωρινή ταξιδιωτική οδηγία αντικατέστησε μια προηγούμενη που είχε εκδοθεί στις 3 Φεβρουαρίου.
«Το περιβάλλον ασφάλειας παραμένει άσχημο στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, και οι αμερικανοί πολίτες πρέπει να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα ταξίδια σε αυτές τις περιοχές λόγω της τρέχουσας σύγκρουσης μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ» ανέφερε η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

*Έγκλημα χωρίς τέλος στη Γάζα. Εκατοντάδες οι νεκροί. Όλες οι εξελίξεις της Κυριακής και της Δευτέρας

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: