21.7.14

Δ. Παπαδημούλης: Τα μνημόνια θα τελειώσουν μόνο με εκλογές...



Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρ.Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Η κυβέρνηση υλοποιεί πιστά όσα έχει συμφωνήσει με την Τρόικα. Ο κ.Χαρδούβελης έστειλε...
μάλιστα επιστολές στους υπουργούς προκειμένου να τους πιέσει να τελειώνουν με τα προαπαιτούμενα μέσα στον Αύγουστο. Είναι ένα ωραίο προεκλογικό «παραμύθι» όλα αυτά που εκπέμπουν τα επιτελεία Σαμαρά-Βενιζέλου, ότι δήθεν η Τρόικα φεύγει, το Μνημόνιο τελείωσε, κ.ο.κ. Αν θέλουν να φύγει η Τρόικα και να τελειώνουν με τα Μνημόνια, πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτό θα γίνει μόνο με εκλογές και με άλλη κυβέρνηση. Ό,τι είχε να δώσει η σημερινή κυβέρνηση το ‘χει δώσει και ο «ισολογισμός» είναι έντονα αρνητικός για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.
Εκλογές το αργότερο στις αρχές του 2015, χωρίς να αποκλείεται και το φθινόπωρο
Εκλογές, κατά την εκτίμησή μου, θα γίνουν το αργότερο στις αρχές του 2015 αλλά δεν τις αποκλείω ακόμη και το φθινόπωρο, είτε γιατί θα αναγκαστεί να τις κάνει η κυβέρνηση, υπό την πίεση των αδιεξόδων της, είτε γιατί θα επιλέξει να τις κάνει, φοβούμενη ότι όσο περνά ο χρόνος, η ήττα θα γίνει συντριβή. Από εκεί και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι έχει καθαρή πρωτιά, δεν πρέπει να επαναπαυτεί αλλά να βελτιώνει καθημερινά όλους τους τομείς του, και πριν από όλα το πρόγραμμα και τη συνοχή του, προκειμένου αυτή η πρωτιά να γίνει αέρας νίκης.
Το δίλημμα αφορά στη ΔΗΜ.ΑΡ
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα συνεργασίας με τη ΔΗΜ.ΑΡ είναι σαφής. Αποτυπώθηκε στην επιστολή με την οποία ο Αλ.Τσίπρας απάντησε στον Φ.Κουβέλη, προτείνοντας συγκεκριμένα σημεία για διάλογο, κοινή δράση κλπ. Το δίλημμα αφορά στη ΔΗΜ.ΑΡ και καλείται να το απαντήσει μέσω των εσωτερικών της διαδικασιών που είναι επώδυνες, μετά την εκλογική συντριβή που υπέστη. Κι αυτό, απλουστεύοντας το, συμπυκνώνεται στο «ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον της κυβέρνησης ή με το ΠΑΣΟΚ που είναι συνεταίρος της κυβέρνησης».
Θα επιμείνουμε στο δρόμο της αναζήτησης συμμαχιών
Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, θα επιδιώξουμε συμμαχίες και στην κοινωνία και στη Βουλή, στηριγμένες σε πρόγραμμα και αξιόπιστα πρόσωπα. Αυτός ο τόπος χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή κινητοποίηση και συσπείρωση για να αλλάξει πορεία. Θα επιμείνουμε σε αυτό το δρόμο, όχι μόνο μιλώντας για εναλλακτική κυβερνητική λύση αλλά και για κάθε πρόβλημα που συναντούμε. Το κάναμε με τη «μικρή ΔΕΗ», το επαναλάβαμε με το άθλιο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Και θα επιμείνουμε να απλώνουμε το χέρι, όχι μόνο σε μικρότερες πολιτικές δυνάμεις αλλά και σε μεμονωμένα πρόσωπα, αρκεί να θέλουν να δουλέψουν πάνω στο πρόγραμμά μας με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: