10.7.14

Κατέθεσε την πρόταση για δημοψήφισμα, το ΚΚΕ..

 
Πρόταση (για δημοψήφισμα)  και από τον Πολύδωρα...
Πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος κατατίθεται και από το ΚΚΕ στην ειδική γραμματεία του Προέδρου της Βουλής.
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που υπογράφουν οι...
12 βουλευτές του κόμματος:

"Προς
Τον πρόεδρο της Βουλής
Κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Αθήνα 10 Ιουλίου 2014
Κύριε Πρόεδρε,
Οι βουλευτές του ΚΚΕ που υπογράφουν αυτό το κείμενο ζητούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος για την ακύρωση του νομοθετικού  πλαισίου   που   οδηγεί στην μετοχοποίηση  της ΔΕΗ, την είσοδο των ιδιωτικών ομίλων, τον διαχωρισμό των συστημάτων μεταφοράς και διανομής που απορρέουν από το συνολικό κοινοτικό πλαίσιο απελευθέρωσης της ενέργειας και έχει δραματικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους του κλάδου.
Συγκεκριμένα οι Βουλευτές του ΚΚΕ ΖΗΤΟΥΝ την διενέργεια δημοψηφίσματος για την ακύρωση  και κατάργηση του ν. 1914/1990,  του ν.2773/1999, του ν. 3426/2005, του ν. 4001/2011 του ν.4237/2014 και για τον ψηφισθέντα νόμο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας», του γνωστού ως «μικρή ΔΕΗ».
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ:
Αλέκα Παπαρήγα
Ελένη Γερασιμίδου
Γιάννης Γκιόκας
Λιάνα Κανέλλη
Νίκος Καραθανασόπουλος
Χρήστος Κατσώτης
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραϊτης
Θανάσης Παφίλης
Σπύρος Χαλβατζής"

Πρόταση για δημοψήφισμα από τον Πολύδωρα

Πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της «Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό», Βύρων Πολύδωρας, με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν ή όχι το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο.
Όπως αναφέρει , το ψηφισθέν ήδη νομοσχέδιο - και μάλιστα ψηφισθέν από το Α΄ Θερινό Τμήμα, ενώ θα έπρεπε να συνεζητείτο και να εψηφίζετο από την Ολομέλεια της Βουλής λόγω του ότι δι' αυτού ρυθμίζεται (ή απορρυθμίζεται) σοβαρότατο κοινωνικό ζήτημα, όπως αυτό της παραχωρήσεως του 30% της ΔΕΗ σε ιδιώτες - έχει ως αποτέλεσμα τον, τοις πράγμασι αμφίβολης συνταγματικότητας και ακόμη πιο αμφίβολης χρησιμότητας και ωφελιμότητας για το Δημόσιο συμφέρον, «ακρωτηριασμό» κατά 30% της ΔΕΗ.
Ο  Πολύδωρας υπογραμμίζει, επίσης, ότι επό του σοβαροτάτου αυτού κοινωνικού ζητήματος κρίνεται απολύτως αναγκαίο να ερωτηθεί και αποφανθεί τελεσιδίκως ο λαός, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα (άρθρο 44 §2 εδ. β΄) και στον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 116). Εκτιμά εξάλλου ότι κανένας περιορισμός από το Σύνταγμα ή τον Κανονισμό της Βουλής δεν τίθεται, ώστε οι προτείνοντες τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος να υπογράψουν υπό ενιαίο κείμενο προτάσεως, αντιθέτως, κρίνεται έγκυρη και κρατούσα κατά το «νομολογιακό προηγούμενο» της Βουλής του έτους 2008 η συνάθροιση των υπογραφών υπό ομοειδή κείμενα προτάσεως (άποψη που υποστηρίζει και ο νυν Πρόεδρος της Βουλής).

Δεν υπάρχουν σχόλια: