5.7.14

Λογοκρισία Ερντογάν και στα τατουάζ...

Δεν αρέσουν στον Τούρκο πρωθυπουργό τα τατουάζ 
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε δριμεία κριτική σήμερα σε ένα νεαρό, πολλά υποσχόμενο, ποδοσφαιριστή που είχε κάνει ένα τατουάζ στον καρπό του, υποστηρίζοντας ότι ...
αυτή η «ξένη» πρακτική έμπνευσης θα μπορούσε να προκαλέσει έναν «καρκίνο του δέρματος».
Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν σε ένα κέντρο προπόνησης της εθνικής ομάδας της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη όπου συζήτησε και αντήλλαξε χειραψίες με νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί κανείς να δει και να ακούσει τον Τούρκο πρωθυπουργό, πάντα χαμογελαστό, να φωνάζει στον παίκτη της ομάδας Galatasaray, Μπερκ Γιλντίζ, 18 ετών: «Τί είναι αυτά τα τατουάζ; Γιατί πληγώνεις το σώμα;»
«Να μην αφήνεις να σε εξαπατούν οι ξένοι. Ο Θεός μας προστατεύει, αυτό θα μπορούσε επίσης να σου προκαλέσει καρκίνο του δέρματος», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ξέσπασαν σε νευρικά γέλια.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έγνεψε στον προπονητή της εθνικής ομάδας Φατίχ Τερίμ και τον πρόεδρο της τουρκικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Γιλντιρίμ Ντεμιρόρεν για να βεβαιωθεί ότι τα επιχειρήματά του ακούστηκαν από όλους.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής Μπερκ Γιλντίζ υποσχέθηκε να αφαιρέσει το τατουάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: