22.7.14

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Μουσείου Καζαντζάκη στον Μαρινάκη...

  
Τι αναφέρει το Δ.Σ του μουσείου...
Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, εξέδωσε το Δ.Σ του Μουσείου "Νίκος Καζαντζάκης" με την οποια ευχαριστεί τον εφοπλιστή για την δωρεά του , που επιτρέπει στο ιστορικό Μουσείο να...
συνεχίσει να υπάρχει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
"Στις 17 Ιουλίου 2014, ο κρητικής καταγωγής εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης, με τη δωρεά του των 80.000 € κατ’ έτος επί μία δεκαετία, απέτρεψε το κλείσιμο του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη. Σε μια εποχή που η Πολιτεία δε μπορεί ή δε θέλει -ή και τα δύο- να κρατήσει αναμμένο ένα πολιτιστικό φως όπως το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη. Σε μια εποχή που οι πολλοί που θα ήθελαν, δε δύνανται να βοηθήσουν. Σε μια εποχή που οι πόρτες που μπορούσαμε να κυνηγήσουμε εξαντλήθηκαν, ήρθε ο Ευάγγελος Μαρινάκης να επιτρέψει τη συνέχιση της ζωής του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.
Το Δ.Σ. του Μουσείου Καζαντζάκη και οι φίλοι του, εκ μέρους των 40.000 μαθητών που θα το επισκεφτούν την επόμενη δεκαετία (4.000 μαθητές είναι ο μέσος ετήσιος όρος), εκ μέρους του προσωπικού, που πλέον θα πληρώνεται το μισθό του κάθε μήνα και όχι κάθε εξάμηνο έναντι, εκ μέρους των μελετητών του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, που τα επόμενα 10 χρόνια θα το βρίσκουν ανοιχτό, εκ μέρους των φοιτητών Ελλήνων και ξένων, που θα προσφεύγουν στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη για τις διδακτορικές τους εργασίες, εκ μέρους των δασκάλων που θα συνεχίσουν να βρίσκουν στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη τη δυνατότητα για την εκτός υπουργικών  προγραμμάτων «Διδαχή» των μαθητών τους, εκ μέρους του κάθε μελλοντικού επισκέπτη του Μουσείου μας, ευχαριστούμε με τον θερμότερο τρόπο τον Δωρητή του Μουσείου μας και ευχόμαστε σε κάθε πνευματικό ίδρυμα να βρει την ίδια οικονομική ασφάλεια, που σήμερα, εξαιτίας του Ευάγγελου Μαρινάκη, έχει το Μουσείο μας".

πηγή: ekriti.gr

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: