24.7.14

Διαψεύδουν οι αντάρτες της Ουκρανίας την κατοχή πυραύλων...

φωτ:RT

Ο πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Αλεξάντερ Μποροντάι χαρακτήρισε «ψευδή» τα στοιχεία ότι οι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία διαθέτουν πυραύλους Buk, ένας εκ των οποίων εκτιμάται ότι...
κατέρριψε το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών, οδηγώντας στο θάνατο τους 298 επιβαίνοντες.

Εν τω μεταξύ, στην Ολλανδία έφτασαν οι πρώτες σοροί των θυμάτων της πτήσης ΜΗ17 ενώ σήμερα αναμένονται και άλλες καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αναγνώρισης. Ο οργανισμός πολιτικής αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών -που βοηθά στις έρευνες για τα αίτια συντριβής του Μπόινγκ- ανακοίνωσε ότι είναι σε καλή κατάσταση ο καταγραφέας συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης του αεροσκάφους. Ο ίδιος οργανισμός σημείωσε επίσης ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον κλάδο των αερομεταφορών και των περιφερειακών φορέων της αεροπλοΐας για το πώς θα αξιολογηθούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν στον εναέριο χώρο των περιοχών όπου είναι σε εξέλιξη ένοπλες συγκρούσεις.
 
Αξιωματούχοι στο Κίεβο πάντως επιρρίπτουν την ευθύνη για τη συντριβή του Μπόινγκ στους αυτονομιστές αντάρτες καθώς επίσης για την κατάρριψη δύο ουκρανικών στρατιωτικών αεροσκαφών την Τετάρτη.
 
Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε την ανακοίνωση του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ότι πύραυλοι οι οποίοι κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Σουχόι ενδεχομένως να είχαν εκτοξευτεί από τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: