4.7.14

Εύθραυστες ισορροπίες στη ΝΔ...




Η αναμονή της Ντόρας.
 Το μέτωπο με τους καραμανλικούς.
H απροθυμία των υπουργών.
Οι δελφίνοι της νεας γενιάς...

Δεν βλέπουμε υπουργούς να βγαίνουν μπροστά για να υπερασπιστούν την απόφαση για ιδιωτικοποίηση της "μικρής ΔΕΗ". Με την εξαίρεση του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, οι υπόλοιποι αποφεύγουν την...
έκθεση και μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δίνουν, με τον τρόπο τους, τη μάχη της επικοινωνίας κλιμακώνοντας τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Η απροθυμία των κυβερνητικών στελεχών να πάρουν πάνω τους την υπόθεση της ΔΕΗ είναι πολύ ενδεικτική του γεγονότος ότι οι διεργασίες για την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών έχουν ήδη ξεκινήσει. Η πλειοψηφία των "γαλάζιων" οργανώνονται για τη διαχείριση της ήττας και όσα θα φέρει σε εσωκομματικό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένταση στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου και συνεργάτες του πρωθυπουργού τσακώνονται μεταξύ τους διαφωνώντας σε θέματα τακτικής και στρατηγικής. Αλλά αυτό ίσως είναι το μικρότερο πρόβλημα για τον Αντώνη Σαμαρά.

Μεγάλος μπελάς είναι ότι θα πρέπει εντός των επόμενων ημερών να αποφασίσει ποιος/ποια θα είναι ο Επίτροπος της χώρας για την επόμενη πενταετία. Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει δώσει σκληρή μάχη για να υποστηριχθεί η υποψηφιότητά της από ισχυρά ευρωπαϊκά κέντρα και το όνομά της "έπαιξε" σε διεθνή ΜΜΕ με αναφορές για σημαντικό χαρτοφυλάκιο το οποίο θα μπορούσε να πάρει. Αλλά κανείς δεν ξέρει με σιγουριά αν ο κύβος έχει ριφθεί. Ακούγεται ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει τη συγκεκριμένη θέση στο ΠΑΣΟΚ, να αποφασίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ανταπόδοση του γεγονότος ότι δέχθηκε τον Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ αλλά και για να έχει προσχήματα απέναντι στην πρώην υπουργό Εξωτερικών εφόσον δεν την προτιμήσει. Για τον Α. Σαμαρά είναι μια κάποια λύση να την ορίσει Επίτροπο προκειμένου να μην βρει απέναντί του την άλλοτε αντίπαλό του για την ηγεσία όταν ο ίδιος εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου και αναγκαστεί να δώσει μάχη για τη διατήρηση της αρχηγίας του κόμματός του. Δεν θα είναι εύκολο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση της tvxs, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: