4.7.14

"Στην πρίζα" η συγκυβέρνηση...

samaras-venizelosΗ αντιπαράθεση γύρω από τη "μικρή ΔΕΗ", που εξελίσσεται σε μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί αγωνία και εκνευρισμό σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, εν όψει και των...
διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
         
H πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα στο θέμα της ΔΕΗ εξελίσσεται σε μεγάλο μπελά για τον Αντώνη Σαμαρά, ιδιαίτερα μετά τις πληροφορίες ότι το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝ.ΕΛΛ. τοποθετήθηκαν θετικά επί της αρχής στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ορισμένοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Παράλληλα, η κυνέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και τα πιθανά αιτήματα αντικατάστασης από βουλευτές που αμφιταλαντεύονται στην ψήφο τους και σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τους δηλώνουν ότι θα περιμένουν τις βελτιώσεις επί του νομοσχεδίου μέχρι τη Δευτέρα.

Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού εστιάζεται στη στάση του ΚΚΕ, χωρίς τους βουλευτές του οποίου η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μαζέψει τις 120 υπογραφές και η κυβέρνηση θα ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων εν όψει των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οσον αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ, η κυβέρνηση θέλει να μετριάσει τους τόνους προς τους εργαζομένους της ΔΕΗ και να αποφύγει την επιστράτευση μέχρις ότου αποσαφηνιστούν τα πράγματα με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανησυχεί και η Χαριλάου Τρικούπη

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων δέρνει σε δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί ότι απώτερος σκοπός των κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τις 120 υπογραφές είναι να μπλοκαριστεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ως εκ τούτου να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες.

Για τον λόγο αυτό στελέχη του κόμματος κατηγορούν την Κουμουνδούρου για «τυχοδιωκτισμό» και «μικροπολιτικές στοχεύσεις»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: