11.7.14

Προς νέες ηγεσίες σε Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο...

Το υπουργικό συμβούλιο, μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου θα αποφασίσει για τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις θέσεις των προέδρων και αντιπροέδρων στον Άρειο Πάγο και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι υποψήφιοι προς προαγωγή ήδη...
πέρασαν από ακρόαση από την διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως απαιτεί ο νόμος. Για την επιλογή των νέων προσώπων στην ιεραρχία των δυο ανωτάτων δικαστηρίων ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναμένεται να τηρήσει την επετηρίδα (πίνακας αρχαιότητας).

Στον Άρειο Πάγο, στην ίδια σειρά της επετηρίδας είναι οι αντιπροέδροι Αθανάσιος Κουτρουμάνος, Γεώργιος Χρυσικός, Γεώργιος Γιαννούλης και Ιωάννης Σίδερης. Ακολουθούν η Δήμητρα Παπαντωνοπούλου η οποία θα συνταξιοδοτηθεί μετά από τρία χρόνια, ο Νικόλαος Λεοντής που αποχωρεί μετά από τέσσερα χρόνια και ο Σπυρίδων Μιστιάλης που συνταξιοδοτείται το ερχόμενο έτος.

Ο κ. Κουτρουμάνος είναι πρόεδρος του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου που χειρίζεται την υπόθεση του τέως υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Τις θέσεις των αντιπροέδρων στον Άρειο Πάγο διεκδικούν οι Αρεοπαγίτες Βασιλική Θάνου (πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων), Γεώργιος Γεωργέλλης, Παναγιώτης Ρουμπής, Ανδρέας Δουλγεράκης και Κωνσταντίνος Φράγκος.

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο αρχαιότερος αντιπρόεδρος, σύμφωνα με την επετηρίδα, είναι ο Νικόλαος Αγγελάρας και ακολουθεί με διαφορά μιας 17ετίας η Φλωρεντία Καλδή. Έπονται οι Ιωάννης Σαρμάς, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου (πρόεδρος της Ένωσης Μελών Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου), Σωτηρία Ντούνη, Μιχαήλ Ζυμής και Γαρυφαλλιά Καλαμπαλίκη.

Ακόμη θα συμπληρωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και η θέση του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Πρώτος στην επετηρίδα του ΝΣΚ είναι ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Απέσσος...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: