3.7.14

Ανοίγει το Μετσόβιο Πολυτεχνείο...

metsovio
Προς εκτόνωση οδεύει η κατάσταση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μετά την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές.
Σύμφωνα με ...
πληροφορίες, η Σύγκλητος έκανε δεκτές τις προϋποθέσεις που έθεσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι και αναμένεται σήμερα (Πέμπτη) το Ίδρυμα να λειτουργήσει κανονικά.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη Σύγκλητο να πάρει απόφαση με την οποία θα διασφαλίζεται ότι θα καλυφθούν τα κενά των μαθημάτων ούτως ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο και ότι θα υπάρξει ειδική εξεταστική για τους φοιτητές που κινδυνεύουν να διαγραφούν.
Ζήτησαν επίσης από τη Σύγκλητο να εγγυηθεί ότι καμία θέση διαθεσίμου που θα μείνει κενή δεν θα καλυφθεί από οποιονδήποτε άλλον, πράγμα που θα αποτελέσει τη ζωντανή απόδειξη ότι κανείς διοικητικός δεν περισσεύει και ότι το Ιδρυμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εκείνους που θα απολυθούν.
Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, στη σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΕΜΠ αναμένεται θα λυθεί η απεργία και να συνεχιστεί ο αγώνας με άλλες μορφές κινητοποιήσεων.
Η Σύγκλητος του Ιδρύματος αποφάσισε ότι το εξάμηνο θα λήξει κανονικά την 1η Αυγούστου, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στους φοιτητές επί πτυχίω ώστε να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις εξετάσεις στα μαθήματα που τους έχουν απομείνει.
Σε ανακοίνωση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο αναφέρεται μάλιστα πως «από 3.07.2015 συνεχίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία στις σχολές του ιδρύματος».
efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: