9.7.14

Στους δρόμους οι δημόσιοι υπάλληλοι...


BINTEO...
Κορυφώνονται σήμερα, με την 24 πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο, οι κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις και το νέο ...
σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων.

Δύο συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

Η ΑΔΕΔΥ ζητεί την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και υποστηρίζει ότι «με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καταργείται κάθε αντικειμενικό και μετρήσιμο κριτήριο για την επιλογή των προϊσταμένων».

Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται αυτήν την ώρα εκατοντάδες διαδηλωτές που μετέχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ. Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος παραμένουν κλειστοί.
Λίγο νωρίτερα, συγκεντρώθηκε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας.

Συλλαλητήρια προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα.

Διαμαρτυρία κατά της «μικρής ΔΕΗ» διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ στις 19.00 στην πλατεία Συντάγματος.

Ποιοι μετέχουν στην απεργία

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές μονάδες, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία μετέχουν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Στα δικαστήρια για διακοπή της απεργίας

Οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών κατέθεσαν αγωγή ζητώντας να χαρακτηριστεί «παράνομη και καταχρηστική» η απεργία-αποχή διαρκείας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία της «αξιολόγησης».

Επιπλέον, η κυβέρνηση ζητάει να διακοπεί η εν λόγω απεργία και να απαγορευθεί η συνέχισή της, να απαγορευθεί η επανάληψή της με την ίδια μορφή και να κηρυχθεί η εκδοθείσα απόφαση προσωρινώς εκτελεστή.

Το σχετικό αίτημα θα συζητηθεί στα δικαστήρια σήμερα, στις 2 το μεσημέρι.
 Δειτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: