28.7.14

Ο Εμμανουήλ Κονδύλης προτείνεται για τη θέση του προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ...

Taiped-Taprantzis-Maniatopoulos-Emiris-EllinikoΤο υπουργείο Οικονομικών προτείνει επίσης τον Πασχάλη Μπουχώρη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου .
         
Ολοκληρώθηκε η θητεία του νυν προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΑΙΠΕΔ, με το υπουργείο Οικονομικών να προχωρεί σε ...
συγκεκριμένες προτάσεις ατόμων για αντικατάστασή τους.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, το υπουργείο προτείνει τον Εμμανουήλ Κονδύλη για τη θέση του προέδρου Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου, καθώς και τον Πασχάλη Μπουχώρη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Εμίρη. Όπως σημειώνεται, πριν από τον διορισμό τους, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ευχαριστεί τον μέχρι σήμερα πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Μανιατόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Εμίρη για την «πολύτιμη συμβολή τους» – όπως τονίζει – στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.



Ποιος είναι ο Εμ. Κονδύλης

Ο Εμμανουήλ Κ. Κονδύλης είναι ομότιμος καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και τ. διευθυντής του Τομέα Μάνατζμεντ και του Προγράμματος Μ.Β.Α. – Μάνατζμεντ Τουρισμού του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος Ph.D. (Operations Research) από το Case Western Reserve University, Weatherhead School of Management – Η.Π.Α., M.Sc. από το Case Institute of Technology – Η.Π.Α. και πτυχίου Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εκτεταμένη διοικητική και συμβουλευτική εμπειρία, κατέχοντας ανώτατες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου: Montgomery Ward, Eaton Corporation, Ciba Geigy, ΕΤΑ-Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (Πρόεδρος), Γραφείο Δοξιάδη/ Dubai & Khartoum , ΑΓΕΤ Ηρακλής (Εντεταλμένος / Διευθύνων Σύμβουλος), Λάβα, Βιομηχανικά Ορυκτά, Λατό, Αστήρ, ΕΒΙΕΣΚ, Ηρακλής Συσκευασίες, ΗΣΑΠ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΕΤΤ – Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, κ.α.

Οργάνωσε και διηύθυνε το Πρόγραμμα Αύξησης Παραγωγικότητας καθώς και την Εφαρμογή του Προϋπολογισμού Μηδενικής Βάσης με εφαρμογές σε 20 υπουργεία και 30 επιχειρήσεις- οργανισμούς. (Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βελτίωσης της Δημόσιας Διοίκησης των χωρών μελών του ΟΟΣΑ- Παρίσι). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Ο Πασχάλης Μπουχώρης προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα, όπου από το 2006 ήταν διευθυντικό στέλεχος, έχοντας υπηρετήσει ως επικεφαλής στους τομείς ευθύνης των μεγάλων εταιρικών πιστοδοτήσεων ειδικής διαχείρισης, διεθνούς επιχειρηματικής τραπεζικής και επενδύσεων private equity. Από το 1996, εργάσθηκε σε διευθυντικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, με ειδίκευση στις αναδιαρθρώσεις, επιχειρηματικές επενδύσεις, εξαγορές & συγχωνεύσεις και στρατηγική επιχειρήσεων. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Rotterdam School of Management με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: