12.7.14

Από τη «μικρή ΔΕΗ»... στον αιγιαλό...


Στρατηγική ολομέτωπης σύγκρουσης με την κυβέρνηση ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ».

Στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται να...
υψώσουν τους τόνους για το νομοσχέδιο αναφορικά με τον αιγιαλό και να ανοίξουν μέτωπα με την κυβέρνηση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα της τρόικας. Βασικός στόχος είναι να συσπειρωθούν δυνάμεις και να μετρηθεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την προεδρική εκλογή στις αρχές του 2015.

Σε αυτή τη σύγκρουση βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κυβέρνηση μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν δικαιούται να παίρνει αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας. Έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα η αξιωματική αντιπολίτευση θα θέσει στην πρώτη γραμμή των «πυρών» της το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο για τα Χημικά, τις Σκουριές και τις Ακτές στο Σύνταγμα, στο οποίο συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα περιβαλλοντικά κινήματα των πολιτών. Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να κινητοποιηθούν μαζικά οργανώσεις, κινήματα, η νεολαία και οι κοινωνικοί φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συσπειρωθούν κόντρα στο νομοσχέδιο.

Τα θέματα αυτά θα θέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που αναμένεται να ζητήσει ο δεύτερος την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την αποτίμηση της «μάχης» με επίκεντρο τη «μικρή ΔΕΗ». Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος, το βασικό συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η πρωτοβουλία του για δημοψήφισμα απορρύθμισε την κυβέρνηση, η οποία «με κινήσεις πανικού οχυρώθηκε πίσω από αντιδημοκρατικές ενέργειες για να μην υποστεί μια μεγάλη πολιτική ήττα».

Πάντως, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ως θετικό στοιχείο το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της αντιπολίτευσης παρά τις διαφορές αναφορικά με το αίτημα του δημοψηφίσματος, ενώ αποτιμούν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ηγετική θέση στο πολιτικό σκηνικό.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: