18.7.14

«Απόλυτη αντίφαση στους προσανατολισμούς της ΔΗΜΑΡ»...

«Απόλυτη αντίφαση στους προσανατολισμούς της ΔΗΜΑΡ»
Κριτική εκ των έσω...
Έντονη κριτική στην πρωτοβουλία διαλόγου της ΔΗΜΑΡ προς τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς και το ΣΥΡΙΖΑ ασκεί με ανακοίνωσή της η "Μεταρρυθμιστική Τάση" του κόμματος, κάνοντας λόγο για «σύγχυση προθέσεων» εκ μέρους της...
ηγεσίας.

Όπως σημειώνει η "Μεταρρυθμιστική Τάση", μία από τις βασικές αιτίες της «μεγάλης εκλογικής ήττας της ΔΗΜΑΡ», υπήρξε «ο ανεξήγητος για τα δεδομένα της ανανεωτικής αριστεράς πολιτικός απομονωτισμός που έδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα και η άρνησή της να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε διάλογο με τις δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου».

«Με βάση αυτήν την εκτίμηση, έστω και αργά, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση και να προχωρήσει σε διάλογο. Αν όμως αυτήν την στροφή δυσκολεύεσαι να την πιστέψεις, την πραγματοποιείς με προβληματικό τρόπο. Έτσι η ΔΗΜΑΡ πήρε πρωτοβουλία διαλόγου στέλνοντας… δύο επιστολές – προσκλήσεις, μία στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς και μία στον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζοντας απόλυτη αντίφαση στους πολιτικούς και στρατηγικούς της προσανατολισμούς και σύγχυση στις προθέσεις της», επισημαίνει και προσθέτει ότι «οι αρνήσεις βασικών παραληπτών των επιστολών ήταν αναμενόμενες», σημειώνει η Μεταρρυθμιστική Τάση για να προσθέσει ότι δεν εκπλήσσεται από την απορριπτική απάντηση του κ. Τσίπρα στη ΔΗΜΑΡ, αλλά «από τις δηλώσεις ηγετικών στελεχών της ότι η απάντηση του κ. Τσίπρα είναι θετική και δημιουργεί πεδίο διαλόγου».

«Λυπούμαστε ειλικρινά. Η ηττημένη ΔΗΜΑΡ δεν είναι υποχρεωτικό να εξελιχθεί σε ταπεινωμένη ΔΗΜΑΡ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: