26.7.14

Στηρίζουν τους πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία...

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους κρατούμενους πρόσφυγες και μετανάστες του Λιμεναρχείου Χίου.
Η...
Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου «ΛΑΘΡΑ;» – www.lathra.gr και το Εργατικό Κέντρο Χίου, υλοποιούν πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Στην ανακοίνωση της «ΛΑΘΡΑ;» αναφέρεται:
"Οι μαζικές αφίξεις προσφύγων πολέμου κυρίως από την Συρία και μεταναστών από τρίτες χώρες, αναδεικνύουν με επείγοντα τρόπο την αθέατη πλευρά της ανθρωπιστικής κρίσης που ζουν σε καθεστώς κράτησης εκατοντάδες εκδιωγμένοι από τις εστίες τους άνθρωποι.
Οι ελλείψεις είναι πολλές και υπάρχει άμεση ανάγκη συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης. Παίρνουμε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης βασικών ειδών που είναι αναγκαία κατά την διάρκεια κράτησης τους στο Λιμεναρχείο καθώς οι αρχές αδυνατούν να τα καλύψουν.
Τα είδη θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο Χίου και θα διανεμηθούν άμεσα: Για παιδιά και βρέφη: Παιδικά γάλατα σε σκόνη, γάλα εβαπορέ, πάνες Για πρωινό : Νερό εμφιαλωμένο, Κράκες, Μπισκότα, Κρουασάν, Παξιμάδια, Τσάϊ Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριστικά: Σαπούνια, Κρεμοσάπουνα, σαμπουάν, Χαρτί τουαλέτας, Καθαριστικά για πάτωμα και τουαλέτα, Σκούπες, Σφουγγαρίστρες. Διάφορα: Πλαστικά ποτήρια και πιρούνια, τηλεκάρτες, υπνόσακοι, υποστρώματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: