5.7.14

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Αντισκάρι...


Πυρκαγιά και στη λίμνη Κορώνεια...
Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά αυτή την ώρα στο Αντισκάρι, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αυτή την ώρα μοιάζει να μην είναι πια στο χέρι των επίγειων δυνάμεων να ...
ελέγξουν την πύρινη λαίλαπα. Εναέρια μέσα πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ωστόσο η πυρκαγιά φαίνεται ότι βρίσκεται εκτός ελέγχου, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα flashnews.gr.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, που κατά τόπους φτάνουν και τα 9 Μποφόρ.
Η φωτιά η οποία ξεκίνησε από το Αντισκάρι κατευθύνεται προς το Λέντα και Πλατιά Περάματα και βρίσκεται κοντά σε παραλιακό οικισμό, χωρίς όμως να τον απειλεί άμεσα, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικής Κρήτης κ. Ραπανάκη νωρίτερα κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν και 8 πυροσβέστες στη φωτιά.

Οι φλόγες έχουν κάψει γεωργικές εκτάσεις και θερμοκήπια, ενώ γίνεται έκκληση από την πυροσβεστική να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τους γειτονικούς οικισμούς για λόγους ασφαλείας.

Στο σημείο από νωρίς βρέθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 17 οχήματα με 44 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα ενώ τις επίγειες δυνάμεις ενισχύουν και εναέρια μέσα.

Δύο ελικόπτερα «σηκώθηκαν» και κατευθύνθηκαν με διαφορά λίγης ώρας προς την φωτιά, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Κρήτη, σύμφωνα με το χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, είναι στην κατηγορία 4, δηλαδή πολύ υψηλός και οι πυροσβεστικές αρχές σε όλη την Κρήτη βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στο πέρασμά της η φωτιά έχει κάψει κυρίως χορτολιβαδική έκταση, καλλιέργειες και θερμοκήπια.


Πυρκαγιά και στη λίμνη Κορώνεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, κοντά στο χωριό 'Αγιος Βασίλειος της Θεσσαλονίκης. Η φωτιά ξέσπασε σε παραλίμνια έκταση (δίπλα στη λίμνη Κορώνεια) και δεκάδες στρέμματα καλαμιών έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Στο σημείο βρίσκονται 25 πυροσβέστες και πέντε πυροσβεστικά οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, μπορεί να μην απειλούνται σπίτια και ζωές, ωστόσο το έργο της πυρόσβεσης είναι δύσκολο, καθώς είναι βαλτώδες έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: