23.7.14

Προθεσμία πήραν, οι Διώτης και Καπελέρης...

 Προθεσμία να απολογηθούν πήραν ο Διώτης και ο ΚαπελέρηςΠροθεσμία να απολογηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ζήτησαν και πήραν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης οι οποίοι κατηγορούνται για ...
τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Οι Διώτης και Καπελέρης κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των ειδικών ανακριτών Διαφθοράς Χρήστου Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Ο Ιωάννης Διώτης βαρύνεται, επιπλέον, και με την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφου.
Οι ανακριτές τους κάλεσαν σε απολογία, αφού προηγουμένως έλαβαν τις εκθέσεις ελέγχου από το ΣΔΟΕ και τις κατά τόπους αρμόδιες ΔΟΥ. Βάσει αυτών που συντάχθηκαν, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, με στόχο να διαπιστωθεί, αν και κατά πόσο τα 2.062 λίστας έχουν διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Να σημειωθεί  ότι το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων, σύμφωνα με την κατηγορία, «αφαιρέθηκαν» από την επίμαχη λίστα, βρίσκεται στον Αρειο Πάγο. Εκεί έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση ενώπιον του ειδικού αρεοπαγίτη ανακριτή, ενώ εκκρεμεί η πρόταση του εισαγγελέα για την παραπομπή ή όχι του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: