13.7.14

«Αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ξανά εκλογές»...

milios




«Καμπανάκι» χτυπάει ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά τις πολιτικές συμμαχίες που θα προχωρήσει το κόμμα.
Το δίλημμα είναι...
ξεκάθαρο λέει ο Γιάννης Μηλιός: «Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ ή ξανά εκλογές».
Σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να συνεργαστεί με μνημονιακές δυνάμεις.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει το βάρος στις κοινωνικές συμμαχίες και όχι στη συμπόρευση με τμήμα του μνημονιακού κοινοβουλευτικού συστήματος, το οποίο προσπαθεί να πλασαριστεί ως προοδευτική, εναλλακτική λύση» επισημαίνει και προσθέτει: «ανεξάρτητοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ένας υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου, διατυπώνουν ένα λόγο ο οποίος δεν συνάδει με τις κόκκινες γραμμές του κόμματος».
Στο ίδιο πλαίσιο, εξηγεί πως «το πρόβλημα γίνεται οξύτατο όταν αναλογιστούμε ποιες είναι οι πολιτικές δυνάμεις που δείχνουν να έχουν κοινωνική δυναμική και αυτοπροβάλλονται ως πιθανοί εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν πολιτικό «συνασπισμό εξουσίας», δεδομένης της άρνησης του ΚΚΕ».
Απέκλεισε δε και την όποια συνεργασία με το Ποτάμι, «ο επικεφαλής του οποίου δηλώνει στους εθελοντές του κόμματος ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ(!)», καθώς οι θέσεις του κόμματος του Στ. Θεοδωράκη, δεν εφάπτονται με τις θέσεις του κόμματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: