16.7.14

Συνάντηση απολογιστικού χαρακτήρα με την Τρόικα...


Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελευταία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ.Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού κ. Γιώργου Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι και θα...
αναχωρήσουν την Παρασκευή από την Αθήνα
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν θα αφορούν στα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών των εκπροσώπων της τρόικας με τις ηγεσίες των υπουργείων.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δύο είναι οι μεγάλες εκκρεμότητες που διαπίστωσε η τρόικα κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησε:

Η πρώτη αφορά τα «κόκκινα» δάνεια για τα οποία δεν έχει ακόμα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση και η δεύτερη τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Και για τα δύο θέματα αυτά η κυβέρνηση καλείται να λάβει αποφάσεις προκειμένου να είναι έτοιμη για τον κρίσιμο έλεγχο που θα γίνει τον Σεπτέμβριο, τον αποκαλούμενο και review, όταν θα επανέλθει η τρόικα στην Αθήνα.

Πιέζει για τις ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Rosco και των περιφερειακών αερολιμένων

Στη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδη, οι εκπρόσωποι των δανειστών έθεσαν ζήτημα επιτάχυνσης των διαδικασιών σύναψης των διεταιρικών συμβάσεων στον σιδηρόδρομο, προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), γνωστότερης ως Rosco.

Διαβάστε ολοκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: