15.7.14

Παραμένουν στο Δημόσιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ...

Παραμένουν στο Δημόσιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘΣε δημόσιο έλεγχο μένουν τελικά η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε σύσκεψη που...
πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αποφασίστηκε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του ΣτΕ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με την ΕΥΔΑΠ. Η απόφαση επιβάλλει τη διατήρηση του Δημοσίου ως του βασικού μετόχου στην ΕΥΔΑΠ καθώς "η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., του οποίου η διατήρηση είναι αναγκαία για να μη μετατραπεί η δημόσια επιχείρηση σε ιδιωτική, συνιστά παράβαση των άρθρων 5 παρ. 5 και 21 παρ. 3 του Συντάγματος".

Βέβαια δεν αποκλείεται να πωληθεί μειοψηφικό κομμάτι από τις επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν έγινε δημοψήφισμα για την πώληση της ΕΥΑΘ και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.

Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων απασχόλησε και συσκέψεις που έγιναν με την τρόικαστο υπουργείο Οικονομικών. Η τρόικα εμφανίσθηκε δυσαρεστημένη από την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και ιδιαίτερα ενοχλημένη από την απουσία συντονισμού μεταξύ κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ, στον κοινό στόχο της προώθησης των αποκρατικοποιήσεων.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμειναν ιδιαίτερα στο θέμα της μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων κατά την τελευταία αξιολόγηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στήριξης της χώρας...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: