6.7.14

Κόντρες για τη ΔΕΗ και σενάρια πρόωρων...




Με την κυβέρνηση να επιχειρεί επίδειξη πυγμής στο θέμα της ΔΕΗ και τον ΣΥΡΙΖΑ να οργανώνει αντιπολιτευτικό μέτωπο με ορίζοντα τη συγκέντρωση 120 υπογραφών, η πολιτική ζωή κινείται στον αστερισμό πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Η...
κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για εκβιαστική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και για «συνδικαλιστές – δικτάτορες που ταλαιπωρούν τον λαό και επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους» (Κυρ. Μητσοτάκης). Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου αντιμετωπίζει το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» ως εφαλτήριο για μπλοκάρισμα των κυβερνητικών σχεδιασμών και για τη συγκρότηση των αναγκαίων συμμαχιών ενόψει και της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πλήρως ευθυγραμμισμένο με την κυβέρνηση φαίνεται πως είναι το ΠΑΣΟΚ, η ανακοίνωση του οποίου αναφέρει πως «κανείς σήμερα με ακραίες αποφάσεις και πρακτικές δεν μπορεί να κρατά όμηρο τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους».
«Από την στιγμή που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων της ΔΕΗ δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των δικαστηρίων που κήρυξαν την απεργία παράνομη και καταχρηστική, η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει θεατής, απέναντι στις τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από τις διακοπές ρεύματος» συμπληρώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Σκουρλέτης: Εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα
Την άποψη ότι το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα επανέλαβε η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη να υπογραμμίζει πως «ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ για μια δημόσια και ενιαία επιχείρηση, που θα εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα στους πολίτες και θα ανταποκρίνεται στον αναπτυξιακό – κοινωνικό ρόλο της, έχει την συμπαράσταση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου της ελληνικής κοινωνίας».
«Είναι φανερό πως οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη μικρή-ιδιωτική ΔΕΗ εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και οδηγούν σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας» σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης και τονίζει ότι «ο αυταρχισμός με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ μέσω της επιστράτευσής τους, επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση Σαμαρά μαζί με την ακραία αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει χτυπάει και την ίδια τη δημοκρατία».
Παράλληλα, την αρχική της θετική στάση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» αναμένεται να επιβεβαιώσει η Δημοκρατική Αριστερά, που θα έχει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής το πρωί της Δευτέρας.
Τέλος, από το στρατόπεδο της Αγίου Κωνσταντίνου, εκφράστηκαν αρνητικά σχόλια και για την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση των εργαζομένων στις μονάδες της ΔΕΗ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: