14.7.14

Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις...

Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσειςΑπό σήμερα έως το Σάββατο 30 Αυγούστου θα διαρκέσουν οι τακτικές θερινές εκπτώσεις έτους 2014, όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σημειώνει ότι ...
«κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους εμπόρους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους».

Σύμφωνα με τον ΕΣΘ, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δώσουν προσοχή στα εξής:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

2. Η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια των εκπτώσεων πέραν των διπλών τιμών, γίνεται χρήση και ποσοστών (%) τα ποσοστά αυτά θα πρέπει να είναι συγκεκριμένα ως προς την κάθε κατηγορία ειδών που αναφέρονται και να επαληθεύονται από την σύγκριση των δυο τιμών. Επιπλέον θα πρέπει μαζί με το ποσοστό, να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση ( π.χ. 20% έκπτωση ).

3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

4. Το ποσοστό έκπτωσης που διαφημίζει κάθε κατάστημα, θα πρέπει να είναι πραγματικό και όχι παραπλανητικό.

5. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Σε σχετικές οδηγίες που έχει η εκδώσει, η ΕΚΠΟΙΖΩ συμβουλεύει τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε αγορές που πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά και να προγραμματίσουν με ορθό τρόπο τα ψώνια τους, να ελέγξουν και να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων πριν και μετά την περίοδο των εκπτώσεων και φυσικά την ποιότητά τους...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: