14.7.14

Δεκαήμερο εκδηλώσεων στις Σκουριές...

oxi-xrysos-skouries
... ενάντια στην εξόρυξη χρυσού...

Στις επάλξεις βρίσκονται οι κάτοικοι της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές (στο όρος Κάκαβος, στη Μ. Παναγία). Προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων, από...
τις 22 έως τις 31 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνουν οι επιτροπές Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνουν ένα δεκαήμερο με εξορμήσεις στο βουνό – που θα οργανώνονται από καθημερινές συνελεύσεις – προς τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και ενημέρωση του κόσμου για την κατάσταση της εξέλιξης του έργου, καθημερινές εκδηλώσεις και workshops, συναυλίες, προβολές και άλλα δρώμενα.
Με έκδηλη την ανησυχία για την εξόρυξη χρυσού, οι εκπρόσωποι των επιτροπών, ανακοινώνουν: «Είναι σημαντικό να αναλογιστούμε όλες και όλοι ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά: αν δεν σταματήσουμε το έργο όσο το δυνατόν νωρίτερα, τότε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας θα περιέχει ολοένα και περισσότερο θάνατο…»
Οι επιτροπές θέτουν ως κεντρικό σκοπό «τη συνεχή παραμονή στο κέντρο του περιβαλλοντικού και κοινωνικού εγκλήματος που επιβάλλεται από το σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός – Eldorado Gold και την επανασύνδεση με το κύριο χωρικό επίκεντρο του αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: