15.7.14

Η αντιπολίτευση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες...



Με οδηγό την επιτυχημένη τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ» θα πορευτεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εγγύς διάστημα. Στελέχη του κόμματος αρνούνται την «επικοινωνιακή» επιτυχία και, αντιθέτως, κάνουν λόγο για...
μια «βαθύτατα πολιτική κίνηση, η οποία επέτρεψε να διαμορφωθεί ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο» μην παραβλέποντας βέβαια και το πολιτικό πρόσημο που αυτό απέκτησε.
Η συγκεκριμένη πολιτική παρέμβαση, που εξ αντικειμένου έχει πλέον διαμορφώσει ένα ευρύτατο μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, δεν φαίνεται ότι θα σταματήσει εδώ. Όπως επισημαίνουν στελέχη του κόμματος, «αυτό το μπλοκ δυνάμεων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να θέτει διαρκώς το ζήτημα της κυβερνητικής ανατροπής» εντάσσοντας σε αυτόν τον σχεδιασμό και την αποτροπή εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο «η εκλογή Προέδρου να μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβερνητική πολιτική».
Δυο αντιπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ στο κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για τους αιγιαλούς
Τη διπλή πορεία που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας διαλόγου Κεντροαριστεράς–Αριστεράς για μια προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου απέναντι στη Ν.Δ. και τις συντηρητικές πολιτικές συγκεκριμενοποιεί η ΔΗΜΑΡ.
Στην κατεύθυνση αυτή, η Αγίου Κωνσταντίνου ανακοίνωσε χθες, κατόπιν κοινής συνεδρίασης Ε.Ε.-Κ.Ο., τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα στις σχετικές διαβουλεύσεις (Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Στέφανος Μανίκας), ενώ παράλληλα αποφάσισε να λάβει μέρος με δύο αντιπροσώπους στο κάλεσμα για συζήτηση και συντονισμό δράσης που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των αιγιαλών (θα παραστούν και θα μιλήσουν οι Θράσος Φωτεινός ως υπεύθυνος Οικολογίας και Περιβάλλοντος και πιθανότατα η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φούντα).
Εμφανή ενόχληση της πλευράς του ΠΑΣΟΚ
Στη Χαριλάου Τρικούπη προσβλέπουν μεν στον διάλογο με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, τον καλούν όμως να διαλέξει συνομιλητή. Εμμέσως πλην σαφώς, έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη αρχή τη συνέχιση της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ., με επιχείρημα την κυβερνητική σταθερότητα, και διατηρώντας την πολεμική με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ζητά από τη ΔΗΜΑΡ να αποφύγει να ρίξει γέφυρες προς τον Αλέξη Τσίπρα.

efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: