23.7.14

Τραγωδία "κατά λάθος"...

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να αποδείξουν αν η Ρωσία ενεπλάκη στην κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου, στοιχεία για το τι συνέβη με την μοιραία πτήση ΜΗ17 είπαν ότι...
το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία κατά πάσα πιθανότητα «κατά λάθος».

Βάσει των στοιχείων που συγκέντρωσαν όπως είπαν από δορυφορικές φωτογραφίες, υποκλαπείσες συνομιλίες, αλλά και δημοσιεύσεις σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ένα πύραυλο εδάφους – αέρος τύπου SA -11 στην Ανατολική Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την άμεση εμπλοκή της Ρωσίας, είπαν.

Το μόνο σίγουρο για τους Αμερικανούς αξιωματούχους είναι πως ο εξοπλισμός των αυτονομιστών έχει γίνει με ρωσικά όπλα.

Όπως επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία στη διάθεση των Αμερικανών για το αν υπήρχε συμμετοχή Ρώσων στην πυροδότηση του πυραύλου που κατέρριψε το Boeing.

Η συγκλονιστική τραγωδία στην ανατολική Ουκρανία, σημειώθηκε κατά τους Αμερικανούς σε ένα μεγάλο ποσοστό, επειδή οι φιλορώσοι αυτονομιστές δεν είναι καλά εκπαιδευμένοι...

«Δεν έχουμε ονόματα, δεν ξέρουμε τον βαθμό, δεν είμαστε σίγουροι 100% ούτε και για την εθνικότητα των υπευθύνων για την εκτόξευση του πυραύλου» είπαν οι αξιωματούχοι.

Εθνικό πένθος στην Ολλανδία

Η ομάδα των ειδικών από την Ολλανδία, που έχει επιφορτιστεί με το έργο της οργάνωσης του επαναπατρισμού των σορών των επιβατών της πτήσης MH17, καταμέτρησε επίσημα 200 πτώματα στο τρένο που έφθασε στο Χάρκοβο, ενώ μέχρι τώρα γινόταν λόγος για έναν αριθμό που ανερχόταν σε 282.

«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι μέσα στο τρένο βρίσκονται οι σοροί 200 ανθρώπων» εξήγησε ο Γιαν Τουίντερ, ο επικεφαλής της ολλανδικής αποστολής στην Ουκρανία στη διάρκεια συνέντευξη τύπου στο Χάρκοβο.

«Πού είναι οι υπόλοιποι; Αυτό αποτελεί μέρος των ερευνών που θα ακολουθήσουν», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Ολλανδία, προσέθεσε ο ίδιος.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν «ασφαλώς κι άλλες σοροί ακόμη στο σημείο της συντριβής».

Τα αεροσκάφη που θα μεταφέρουν από την Ουκρανία στην Ολλανδία τις σορούς αναμένονται στις 17:00 (ώρα Ελλάδος). Η κυβέρνηση της Ολλανδίας έχει κηρύξει για σήμερα εθνικό πένθος στην χώρα.

Οι καμπάνες στις εκκλησίες θα ηχούν καθ' όλη την ημέρα και επί πέντε λεπτά πριν την προσγείωση των αεροσκαφών. Στην αεροπορική βάση θα είναι παρούσα και η βασιλική οικογένεια.

Στη Βρετανία θα «μιλήσουν» τα μαύρα κουτιά

Τα μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης MH17 παραδόθηκαν σε Ολλανδούς ερευνητές, ο οποίοι και θα εποπτεύσουν τη διεθνή έρευνα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας.

«Τα μαύρα κουτιά της πτήσης MH17 παραδόθηκαν από τους εμπειρογνώμονες της Μαλαισίας σε Ολλανδούς ερευνητές της Υπηρεσίας Ασφαλείας (OVV)», ανέφερε η ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία εκδόθηκε τα ξημερώματα.

«Οι εκπρόσωποι της Μαλαισίας και τα στελέχη του OVV υπέγραψαν συμφωνία μεταβίβασης στο αεροδρόμιο του Κιέβου», αναφέρει επίσης το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ειδικοί από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και μελών του ταξιδεύουν προς το Φάρνμπορο της Βρετανίας με τα μαύρα κουτιά για να βοηθήσουν στην έρευνα», αναφέρει επίσης ότι το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας (AAIB) που εδρεύει στο Φάρνμπορο, της νότιας Αγγλίας είναι αρμόδια για την έρευνα δυστυχημάτων της πολιτικής αεροπορίας, όπως και σοβαρών αεροπορικών περιστατικών...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: