10.7.14

Αν το κόμμα δεν αλλάξει, θα αλλάξουμε εμείς…




Κείμενο προτάσεων για τη διεξαγωγή του συνεδρίου θα καταθέσει τις επόμενες μέρες η ...
συλλογικότητα "αβ" η οποία θεωρείται φίλα προσκείμενη στον Γ. Παπανδρέου.


Τα μέλη της θεωρούν πως είναι η «τελευταία ευκαιρία» για το ΠΑΣΟΚ, «πριν ακόμα και αυτοί οι λίγοι που του έμειναν, του γυρίσουν την πλάτη». Οι ίδιοι προειδοποιούν πως «αν το κόμμα δεν αλλάξει, τότε θα αλλάξουμε εμείς και θα μας βρει απέναντί του. Χωρίς καμία νοσταλγία για το παρελθόν»…

«Όχι άλλες επιλογές μίσους, φιλίας, αγάπης, ανοχής. Όχι άλλοι οπαδοί και κλακαδόροι. Μόνο ενεργοί πολίτες με φαρέτρα πολιτικών επιλογών», είναι το σύνθημά τους.

Στην μακροσκελή παρέμβαση-προειδοποίησή τους, υποστηρίζουν πως το 2014 είναι η «ώρα μηδέν» για το ΠΑΣΟΚ, εκείνη που θα αποτελέσει το οριστικό πέρασμα στην απραξία και την τελική διάλυση, ή διαφορετικά θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα, με διαδικασίες ανοιχτού κόμματος, δημιουργώντας παράλληλα νέο πολιτικό ρεύμα. «Αυτές οι διαδικασίες, αν ακολουθήσουν την ανοικτότητα που επιβάλλεται, δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ», λένε θυμίζοντας το «πιο ανοιχτό συνέδριο» που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα στην χώρα από όλους τους πολιτικούς χώρους, αυτό του κόμματός τους το 2008. Προκύπτει έτσι αβίαστα ότι το θεωρούν πρότυπο διαδικασίας. Αν θα ακολουθηθεί; Άγνωστο. Ο Neo πάντως, το θεωρεί και …δύσκολο!

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: