2.7.14

Αποχώρηση Αρχιμ. Χρυσοστόμου Συμεωνίδη...

simeonidis chrisostomos
... από το Γ.Φ.Τ. της Αρχιεπισκοπής... 

 Αιμίλιος Πολυγένης

Αποχώρησε χθες από τη θέση του Διευθυντή Οικονομικού του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Συμεωνίδης.
Ο Αρχιμ. Χρυσόστομος παρέλαβε τα οικονομικά του...
Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία και κατόρθωσε μετά από πενταετή πετυχημένη και δημιουργική διακονία να τα παραδώσει εύρωστα και σε απόλυτη τάξη.
Ο ίδιος συνδέεται άμεσα με μία σειρά πρωτοβουλιών όπως το εκτεταμένο δίκτυο συσσιτίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, η δημιουργία της Μ.Κ.Ο. "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οικονομικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Αγροτική Τράπεζα, η προσφάτως εγκαινιασθείσα νέα δομή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Ιμάτιον" για τη διανομή ειδών ρουχισμού σε αστέγους, η μεταστέγαση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, η φροντίδα για μια σειρά ιδρυμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, καθώς και το πρόγραμμα αλληλεγγύης "Όλοι μαζί μπορούμε" με την τεράστια απήχηση πανελλαδικά.
Πλέον ο π. Χρυσόστομος Συμεωνίδης αναλαμβάνει, όμως, μία νέα θέση, εκείνη του Διευθυντή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας της Εκκλησίας της Ελλάδος "Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων", διαδεχόμενος τον μέχρι σήμερα Διευθυντή, νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο.
Παράλληλα, ο π. Χρυσόστομος διατηρεί και τη νευραλγική θέση του Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr" είναι βέβαιο ότι και από τη νέα θέση που του εμπιστεύεται η Εκκλησία, ο π. Χρυσόστομος θα δώσει απτά δείγματα της αφοσίωσης, της εργατικότητας και της δημιουργικότητας που τον χαρακτηρίζουν.

romfea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: