18.7.14

"Η κυβέρνηση επιβραβεύει τους καταπατητές των δασών"...

«Η κυβέρνηση επιβραβεύει τους καταπατητές των δασών»Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης ο βουλευτής Βασίλης Αποστόλου καταγγέλλει ότι με το νέο νομοσχέδιο για τα δάση το κράτος όχι μόνο επιβραβεύει τους καταπατητές των δασών αλλά και...
κλείνει το μάτι στους επόμενους.

Στην δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου “»Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών -Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσία» τονίζει ότι το νομοσχέδιο αυτό «υπηρετεί τη λεηλασία και τον αποχαρακτηρισμό των δασών».

Διαβάστε όλη την δήλωση:

«Η κατάθεση ενός δασικού νομοσχεδίου στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου μπορούσε να είχε ένα μόνο στόχο: την καλύτερη οργάνωση της δασοπροστασίας.

Δυστυχώς το σημερινό νομοσχέδιο αυτό που υπηρετεί είναι: Τη λεηλασία και τον αποχαρακτηρισμό των δασών

Μόνο και μόνο οι ρυθμίσεις δυνατοτήτων: αποχαρακτηρισμού δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, δηλαδή έχουν τεθεί σε καθεστώς απόλυτης προστασίας, και μεταβολής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δημόσιων δασών και δασικών εκτάσεων,

δείχνουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο επιθυμεί να επιβραβεύσει τους καταπατητές των δασών αλλά και κλείνει το μάτι στους επόμενους.

Είναι σίγουρο ότι όλα τα πολεοδομικά αλλά και χρήσεων γης ζητήματα που επιχειρεί να λύσει μέσα από τις επιτρεπόμενες χρήσεις στα δάση που θεσμοθετεί θα σκοντάψουν στη νομολογία του ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας).

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι για την επίλυση των προβλημάτων κοινωνικού χαρακτήρα, που υπάρχουν στο δασικό χώρο, προαπαιτείται η κατάρτιση και η κύρωση των δασικών χαρτών, για τους οποίους δεν γίνεται καμιά αναφορά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Εμείς μόνο τότε μπορούμε να μπούμε στη σχετική συζήτηση.»...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: