18.7.14

Ο Πουτιν ζητά ενδελεχή διερεύνιση της ουκρανικής τραγωδίας...



Η πτώση του Boeing έριξε τα χρηματιστήρια ...
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δανό πρωθυπουργό είχε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την αεροπορική τραγωδία  στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Ο...
Πούτιν ζήτησε από τον Μαρκ Ρούτε να διεξαχθεί ενδελεχής και εις βάθος έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο των 298 επιβατών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη για ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η πτώση του Boeing έριξε τα χρηματιστήρια


Με αρνητικό πρόσημο άρχισε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Μόσχας με τους δείκτες του να συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία για δεύτερη συνεχή ημέρα σήμερα, την επομένη της συντριβής αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, ενώ οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι μετά την ανακοίνωση της εφαρμογής των νέων κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες Micex (συναλλαγές σε ρούβλια) και RTS (συναλλαγές σε δολάρια) υποχωρούν εκ νέου κατά 1,67% και 2,23% αντίστοιχα.
Το ρούβλι καταγράφει πτώση και διαμορφώνεται στα 35,1 ρούβλια ανά δολάριο και 47,5 ρούβλια ανά ευρώ.

Η μετοχή της Aeroflot, της πρώτης ρωσικής αεροπορικής εταιρίας, καταγράφει πτώση 2,97% και διαμορφώνεται στα 55,60 ρούβλια, μετά την απόφασή της να περιορίσει ένα μέρος των πτήσεών της προς την Ουκρανία.

Οι χρηματιστηριακοί κύκλοι ανησυχούν επίσης για τις νέες κυρώσεις που αποφασίστηκαν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση.

Η μετοχή του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft υποχωρεί κατά 1,49% στα 230,22 ρούβλια. Ο όμιλος Rosneft είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες που πλήττονται από τις νέες αμερικανικές κυρώσεις.

Αεροσκάφος των μαλαϊκών αερογραμμών που αναχώρησε από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, πιθανόν επλήγη από πύραυλο και συνετρίβη χθες στην ανατολική Ουκρανία, σε περιοχή του τελεί υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών, προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 300 ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: