3.7.14

Σε επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές...

Σε επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικέςΣε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν οι ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες δεν θα δέχονται εισαγωγές νέων περιστατικών. Για διαγνωστικές εξετάσεις, οι ασθενείς θα...
πληρώνουν από την τσέπη τους και θα διεκδικούν το ποσό που δικαιούνται από τον ΕΟΠΥΥ. Κανονικά θα πραγματοποιούνται πάντως οι αιμοκαθάρσεις.

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών δεν αποδέχεται τα μέτρα τής υποχρεωτικής έκπτωσης (rebate) και του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής υπερβάσεων (claw back), ανακοινώνοντας ότι θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών, οι ασθενείς που νοσηλεύονται θα συνεχίσουν να νοσηλεύονται κανονικά μέχρι την αποθεραπεία τους, ενώ οι κλινικές δεν θα δέχονται νέες εισαγωγές επί πιστώσει, ή διαγνωστικές εξετάσεις επί πιστώσει σε εξωτερικούς ασθενείς.

Οι ασθενείς σε αιμοκάθαρση θα εξυπηρετούνται πάντως κανονικά, τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο, καθώς καλύπτονται από ξεχωριστές συμβάσεις με διαφορετικό κωδικό πληρωμών...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: