23.7.14

Θα κυκλοφορούν ελεύθεροι, προτού να δικαστούν!...


Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να έχουν ολοκληρωθεί οι προσωρινές κρατήσεις κατηγορουμένων, προτού ολοκληρωθεί η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Αν και...
οι τελευταίες απολογίες κατηγορουμένων έχουν ληφθεί εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, με την ανάκριση να έχει ατύπως ολοκληρωθεί, οι προσφυγές που καταθέτουν εμπλεκόμενοι δεν επιτρέπουν στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες να κηρύξουν το πέρας της διαδικασίας.

Περίπου δέκα κατηγορούμενοι έχουν αιτηθεί την αποφυλάκισή τους ή την αντικατάσταση περιοριστικών όρων, με αποτέλεσμα οι δικαστικές λειτουργοί να μην μπορούν να στείλουν τη δικογραφία στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση για το αν και ποιοι από τους συνολικά 76 κατηγορουμένους θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Οι επίμαχες προσφυγές σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο σε αντίστοιχες κινήσεις να προχωρήσουν κι άλλοι κατηγορούμενοι -άλλωστε συνολικά 30 έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι- «δένουν» τα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης. Σύμφωνα μάλιστα με νομικούς κύκλους, οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για να καθυστερήσουν τη δίκη τους, εκμεταλλεύονται το νομοθετικό κενό που τους δίνει τη δυνατότητα να καταθέτουν, δίχως περιορισμό, προσφυγές, ακόμα κι αν ανάλογο αίτημά τους ήδη έχει απορριφθεί.

Αποτέλεσμα των νομικών αυτών κινήσεων είναι να μην προχωρεί η έρευνα με γοργούς ρυθμούς κι έτσι δεν αποκλείεται οι πρώτοι προφυλακισθέντες να αρχίσουν να αφήνονται ελεύθεροι, λόγω συμπλήρωσης της 18άμηνης κράτησής τους, πριν η δίκη ολοκληρωθεί.

enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: