21.7.14

Βρετανία: Τα «άπλυτα» του Σίτι βγάζει στη φόρα γραμματέας...

Βρετανία: Τα «άπλυτα» του Σίτι βγάζει στη φόρα γραμματέας
Δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς στο επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου ήταν αρκετά για την Βικτώρια Νόουλς, η οποία αφού εξαντλήθηκε ως γραμματέας σε ένα από τα μεγάλα γραφεία του Σίτι, αποφάσισε να...
παραιτηθεί και να καταπιαστεί με τη συγγραφή.
Παραμύθι; Περιπέτεια; Θρίλερ; Όχι. Η 38χρονη Νόουλς δεν περιορίστηκε σε ένα βιβλίο φαντασίας, αλλά χρησιμοποίησε κάθε πολύτιμη πληροφορία που αποκόμισε από τη δεκαετή εμπειρία της στα πολύβουα οικονομικά γραφεία της πρωτεύουσας της Μεγάλης Βρετανίας και τις αποτύπωσε στο χαρτί.
Αυτό, όμως, που δε θα περίμεναν πολλοί είναι το γεγονός ότι η Νόουλς δε θα αναφερόταν μόνο στη σκληρή εργασία μίας γραμματέως, αλλά κυρίως στα καυτά κουτσομπολιά που αφορούν σε σεξουαλικές σχέσεις, ερωτικά τρίγωνα και κάθε λογής ιστορίας πάθους ανάμεσα σε υψηλά ιστάμενους και υπαλλήλους.
Στο e-book της με τίτλο «The Pa», καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια οποιαδήποτε πιπεράτη πληροφορία έπεσε στην αντίληψή της καθόλη τη διάρκεια της απασχόλησής της ως γραμματέας.
Ανάμεσα στις ιστορίες της ξεπροβάλλουν αφεντικά που αιφνιδιάζονται αγκαλιασμένα με υπαλλήλους τους στο γραφείο τους, επικεφαλής που πιάνονται έχοντας «τη γλώσσα στο λαιμό της και το χέρι στη φούστα της», αλλά και διευθυντές που παρακολουθούν με μεγάλη προσήλωση βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου στο γραφείο τους ζητώντας από τη γραμματέα τους να μην τους ενοχλήσει κανείς γιατί εργάζονται… σκληρά.
Την ίδια στιγμή, παρότι έχει χρησιμοποιήσει ψευδώνυμα στο πόνημά της, δεκάδες είναι όσοι τρέμουν ότι μπορεί η περιγραφή της 38χρονης να αποκαλύψει την ταυτότητά τους, με αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό βιβλίο της που βρίσκεται ανάμεσα στις «50 αποχρώσεις του γκρι» και του «Λύκου της Γουόλ Στριτ», να έχει γίνει ανάρπαστο.
«Είναι πολύ δύσκολο να βρεις σωστούς διευθυντές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας όταν είσαι γραμματέας», δήλωσε στους  Times η Νόουλς, επισημαίνοντας πως όλες οι ιστορίες που έχει καταγράψει είναι πέρα για πέρα αληθινές προσκαλώντας, μάλιστα, όλους τους συναδέλφους τους να κάνουν το ίδιο και να αποκαλύψουν τα σκοτεινά μυστικά των γραφείων του Σίτι σε δικά τους βιβλία.

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: