21.7.14

Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάει, οι επενδυτές κάνουν πάρτι...


Γκέτο πλουσίων κινδυνεύει να γίνει η Χαλκιδική σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης. Όσα βουνά, χωριά και παραλίες δεν καταστραφούν από τις επιπτώσεις των επιχειρούμενων εξορύξεων χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική θα πωληθούν μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Ήδη δεκάδες παραλίες -επίγειοι παράδεισοι- έχουν...
μπει στην μαύρη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ για να δοθούν σε ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες και πολυεθνικά hedge funds μέσα από την δημιουργία de facto καταστάσεων που θα οδηγήσουν στον αποκλεισμό των "κοινών θνητών" από την ίδια τους τη γη. Το ΤΑΙΠΕΔ εκτός από την πώληση δημόσιας γης έχει διασφαλίσει μέσω ρυθμίσεων την παραβίαση συνταγματικών κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος, την απρόσκοπτη δόμηση και το μπάζωμα παραλιών αλλά και την αποτροπή των αντιδρώντων από το δικαστικό μπλοκάρισμα ξεπουλήματος της δημόσιας γης. Για τους ντόπιους και ξένους μεγαλοκαρχαρίες το παιχνίδι είναι "μονά ζυγά κερδίζεις" την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι θα αντιμετωπίζονται ως ιθαγενείς και θα μπορούν να βλέπουν την θάλασσα και τα δάση τους μόνο με κιάλια.

Την Παρασκευή κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βαλαβάνη και Κ. Ιγγλέζη που συνοδευόμενες από τον γραμματέα της Ν.Ε Χαλκιδικής, Κ. Γκοντίνο, τον περιφερειακό σύμβουλο Χαλκιδικής, Λ. Τόσκα και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής επισκέφθηκαν την πολύπαθη Χαλκιδική και συγκεκριμένα περιοχές που απειλούνται με ιδιωτικοποίηση αλλά και αυτές που ήδη έχουν ιδιωτικοποιηθεί διαπιστώνοντας για ακόμη μία φορά τι σημαίνει "ανάπτυξη με κάθε κόστος".



Πωλήθηκε ήδη η "μικρή Σαχάρα"

Στην Καλλικράτεια της Χαλκιδικής υπάρχει μια παραλία που λέγεται Σαχάρα επειδή ήταν γεμάτη από φυσικές αμμοθίνες οι οποίες συγκροτούσαν ένα μαγευτικό τοπίο προσβάσιμο σε πολύ λίγη ώρα από την Θεσσαλονίκη. Η παραλία αυτή 44 στρεμμάτων, η οποία περιλαμβάνει παραλιακό μέτωπο έκτασης 925 m, ανήκει πλέον σε έναν πολύ γνωστό στην περιοχή ιδιώτη ο οποίος στην κατοχή του έχει πολλά μπιτσόμπαρα σε διπλανά χωριά της Χαλκιδικής. Ο ιδιώτης λοιπόν αυτός αγόρασε την έκταση αυτή για την εξευτελιστική τιμή των 2 εκ. ευρώ (προς το παρόν έχει δώσει 500 χιλ.) και έχει αρχίσει να την μπαζώνει καταστρέφοντας σχεδόν όλες τις αμμοθίνες οι οποίες συνιστούν φυσικό φρούριο προστασίας του αιγιαλού και προστατεύονται ακόμη από το Σύνταγμα. Πέντε περιβαλλοντικές οργανώσεις (Καλλιστώ, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Δράση για την Άγρια Ζωή και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης) έχουν ήδη καταθέσει καταγγελία σε όλους τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την οικολογική καταστροφή που συντελείται στην παραλία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ενώ δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη άδεια που θα επέτρεπε την χρήση του αιγιαλού και της παραλίας στη θέση έμπροσθεν του ακινήτου, ο ιδιώτης έχει ήδη τοποθετήσει 363 βάσεις ξύλινων ομπρελών καλύπτοντας έκταση μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη των 500τμ. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αναφέρονται ακόμη στο γεγονός ότι οι όροι δόμησης αγνοούνται και αγνοούν όπως φαίνεται την ύπαρξη ενός ολόκληρου ρέματος το οποίο απουσιάζει (!) από την μελέτη αλλά και παραβιάσεις του νόμου περί βιοποικιλότητας κ.α.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: