15.7.14

"Διαπραγματεύσεις": Κλειδώνουν οι απαιτήσεις της τρόικας...

ΣΥΡΙΖΑ: Συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού...


Το "κρίσιμο" ραντεβού κυβέρνησης - τρόικας θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, στο οποίο οι εκπρόσωποι των δανειστών θα...
τοποθετηθούν συνολικά πριν αναχωρήσουν την Πέμπτη από την Αθήνα - «Σε ακόμα ένα γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η κυβέρνηση διαπρέπει στη διγλωσσία και στη συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων, ως αντιστάθμισμα για την υστέρηση που εμφανίζεται στον τομέα των εσόδων, έριξε στο τραπέζι η τρόικα και η κυβέρνηση φέρεται να στέργει, προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση ενόψει της τελικής επιθεώρησης του φθινοπώρου. Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο Ευάγγ. Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη, έδωσε τη συγκατάθεσή του. Το τελευταίο κρίσιμο ζήτημα προς διευθέτηση αφορά τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών (διαβάστε σχετικά παρακάτω).

Η κυβέρνηση επιμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τις ελαφρύνσεις που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός: α) σταδιακή μείωση του φόρου αλληλεγγύης, β) μείωση στον ειδικό φόρο του πετρελαίου θέρμανσης και των αγροτών, γ) επέκταση των δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και δ) χαλάρωση του «πόθεν έσχες» για την αγορά ακινήτων (πηγή: efsyn.gr).

Το κρίσιμο πάντως ραντεβού κυβέρνησης - τρόικας θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, στο οποίο οι εκπρόσωποι των δανειστών θα τοποθετηθούν συνολικά πριν αναχωρήσουν την Πέμπτη από την Αθήνα.

«Σε ακόμα ένα γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η κυβέρνηση διαπρέπει στη διγλωσσία και στη συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Με τον πρωθυπουργό να υπόσχεται φοροελαφρύνσεις και χαλάρωση του μνημονίου για εσωτερική και μόνο κατανάλωση, ενώ αγόγγυστα αποδέχεται όλες τις απαιτήσεις των δανειστών» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Οι ίδιοι που έκλεισαν τη βουλή για να περάσουν στα κρυφά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, έχουν το θράσος να ξαναφοράνε το κοστούμι του στιβαρού διαπραγματευτή, νομίζοντας ότι ο ελληνικός λαός τρώει κουτόχορτο. Οι πολίτες, όμως, ούτε τα παραμύθια περί δήθεν διαπραγμάτευσης πιστεύουν, ούτε θα αφήσουν την κυβέρνηση να διαλύσει την κοινωνία».

Αναλυτικά οι συναντήσεις της Τρίτης:

Το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» στη συνάντηση Γ. Βρούτση - τρόικας

Το ζήτημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος συζητήθηκε σήμερα στη συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους της τρόικας. Το ίδιο θέμα θα συζητηθεί εκ νέου την Τετάρτη με την τρόικα στο υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου στελέχους του υπουργείου, εξετάσθηκαν τα οικονομικά των ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και η εφαρμογή του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, θεσμός της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των τελευταίων ετών, όπως την χαρακτήρισε το στέλεχος του υπουργείου. Οι λεπτομέρειες της εφαρμογής του νέου θεσμού θα εξετασθούν σε νέα συνάντηση της τρόικας με τον κ. Κεγκέρογλου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 14.00, στο υπουργείο Εργασίας.

Για ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αεροδρομίων ενημερώθηκε η τρόικα από τον Χρυσοχοΐδη


Το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων για την Εγνατία Οδό, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τους εκπροσώπους της τρόικας. Σύμφωνα, μάλιστα, με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Μεταφορών, όλα κινούνται με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχυν οριστεί.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε και το θέμα της εφαρμογής των «αναλογικών διοδίων» (σσ: πληρωμή ανάλογα με την απόσταση που διανύεται) στην Εγνατία Οδό και, σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου, «οι παραχωρησιούχοι είναι υποχρεωμένοι, βάσει των συμβάσεων, να έχουν έως το τέλος του 2015 αναλογικά διόδια παντού».


Στα μέσα Αυγούστου o "μηχανισμός" για κόκκινα δάνεια και χρέη στο δημόσιο (διαβάστε αναλυτικά)

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης το συμβούλιο ιδιωτικού χρέους για τα «κόκκινα» δάνεια με την παρουσία των κ.κ. Χαρδούβελη, Βρούτση, Δένδια και Αθανασίου και την τρόικα. Εκεί συζητήθηκε το σχέδιο για τη συνολική διαχείριση του ιδιωτικού χρέους (περισσότερα εδώ) που θα αφορά σε πρώτη φάση την ενιαία αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία και τους προμηθευτές, ενώ σε δεύτερη φάση εξετάζεται να επεκταθεί το ίδιο μοντέλο και για τα φυσικά πρόσωπα. Ο νέος μηχανισμός που βασίζεται στην εξωδικαστική διευθέτηση των χρεών θα έχει τα χαρακτηριστικά «έκτακτης λύσης» σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Ανάπτυξης ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση της τρόικας με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Όπως ενδεικτικά έλεγαν πηγές του ΥΠΑΝ «το πρόβλημα του χρέους είναι ένα έκτακτο πρόβλημα και άρα θέλει έναν έκτακτο μηχανισμό για να αντιμετωπιστεί καθώς το σημερινό θεσμικό πλαίσιο που βασίζεται στον πτωχευτικό κώδικα  και στο νόμο Κατσέλη, δεν είναι σχεδιασμένο για την μεγάλη κρίση που διέρχεται η χώρα. Προφανώς και ο μηχανισμός αυτός δεν θα είναι μόνιμος», είπε ενδεικτικά, ενώ απέκλεισε για μια ακόμη φορά το σενάριο δημιουργίας bad bank...
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: