22.7.14

Γην και ύδωρ στους ιδιώτες ...

enosi
Παράθυρο στους ιδιώτες άνοιξε η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας μετά την αποδεδειγμένη, όπως φαίνεται, αδυναμία των διοικήσεων να διευθετήσουν τα του οίκου τους. Παρά το γεγονός πως η Ένωση διαθέτει μια...
σεβαστή περιουσία, τα χρέη της είναι πολλά –η παρούσα διοίκηση έκανε λόγο για περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ που κληροδότησε από την προηγούμενη– και αποφασίστηκε πως η συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες είναι μονόδρομος.
Στην υπόθεση αυτή αντιδρούν –μάλλον κατόπιν εορτής– και αφού στο σχετικό Δ.Σ. που αποφάσισε τη συμφωνία δεν… άνοιξε μύτη, πρόεδροι αγροτικών συνεταιρισμών και παραγωγών της Μεσσηνίας, θεωρώντας πως αυτή η εξέλιξη μόνο αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει.
Κατά τη συμφωνία, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ με τη νέα περίοδο, ο συνεταιρισμός «Ενωση» παραχωρεί με ενοίκιο και για 20 χρόνια τις εγκαταστάσεις του στην εταιρεία «Κωνσταντόπουλος Α.Ε.» που έχει έδρα την Πιερία και η οποία και θα αναλάβει το έργο της τυποποίησης των προϊόντων του έναντι προμήθειας προς τον συνεταιρισμό (0,10 ευρώ το κιλό για τις ελιές και 0,08 ευρώ το κιλό για το ελαιόλαδο).

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: