12.7.14

Να "εκτελέσουμε" τον ναύαρχο...




Tι ακούγεται ολοένα και πιο συχνά, στις μαζώξεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ...
Η ιστορία είναι πραγματική. Προ ημερών, σε μία από τις πολλές μαζώξεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που γίνονται αυτό τον καιρό, και στις οποίες μόνιμο θέμα είναι «τι θα κάνουμε;», ένας πρώην βουλευτής είπε: ο...
Βολτέρος έλεγε ότι οι Βρετανοί κατά περιόδους εκτελούσαν ένα ναύαρχο pour encourager les autres. Οι άλλοι τον κοίταξαν με απορία άμα και θαυμασμό. Απορία γιατί κανείς από την παρέα δεν ήξερε γαλλικά και θαυμασμό γιατί δεν πίστευαν ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής -τον οποίον η αλήθεια δεν είχαν και σε μεγάλη υπόληψη για τις θεωρητικές ή φιλολογικές του γνώσεις- μπορούσε να μιλάει οποιαδήποτε άλλη γλώσσα πέραν της ελληνικής κι αυτή με ...ξύλινο τρόπο, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι του λεγόμενου παλαιού ή ιστορικού ΠΑΣΟΚ. Όταν τον ρώτησαν «τι σημαίνει αυτό ρε μεγάλε;» αυτός τους είπε πως οι Βρετανοί εκτελούσαν, κατά περιόδους, έναν ναύαρχο για να εμψυχώσουν τους υπόλοιπους. Και προσέθεσε: «Αυτό πρέπει να κάνουμε και μεις. Να εκτελέσουμε τον Βενιζέλο για να εμψυχώσουμε τα στελέχη και τους οπαδούς μας που έχουν πέσει στην κατάθλιψη και τους δελφίνους του Βαγγέλη προκειμένου να κινηθούν».
Σημασία δεν έχει η κατάληξη της συζήτησης της συγκεκριμένης παρέας, η οποία ειρήσθω εν παρόδω δειπνούσε σε παραθαλάσσια ταβέρνα της Ανατολικής Αττικής, αλλά η θέση περί "εκτελέσεως του ναυάρχου". Θέση η οποία ακούγεται ολοένα και πιο συχνά στις συναθροίσεις των ΠΑΣΟΚων και η οποία διαπιστώνεται ως ανάγκη προκειμένου να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι πως η καρατόμηση του Βενιζέλου συζητείται πλέον και μεταξύ ανθρώπων που μέχρι τώρα ήταν καταγεγραμμένοι ως "βενιζελικοί", ενώ κάποιοι εξ αυτών θεωρούνταν, και ήταν, "εξαπτέρυγα" του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως. Χαρακτηριστικό και τελευταίο παράδειγμα ο γιατρός Γιάννης Δατσέρης, σύζυγος της πρώην ευρωβουλευτού Συλβάνας Ράπτη και εξ απορρήτων του Βενιζέλου, ο οποίος υποστήριξε πως στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να στηθούν δύο κάλπες: μία για αλλαγή του ονόματος και μία για αλλαγή της ηγεσίας, ενώ προεξόφλησε πως σε περίπτωση που γίνουν εκλογές το Φθινόπωρο τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ θα είναι ακόμη πιο χαμηλά από αυτά των ευρωεκλογών και ενδέχεται να μην πιάσει ακόμη και το όριο εισόδου στη Βουλή.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Φελνίκου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: