16.7.14

«Η φυγή της τρόικας πέφτει στους ώμους του ΣΥΡΙΖΑ»...

«Η φυγή της τρόικας πέφτει στους ώμους του ΣΥΡΙΖΑ»
«Η αντικατάσταση του μνημονίου με ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης και η φυγή της Τρόικας είναι ευθύνη του ελληνικού λαού και πέφτει στους ώμους του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι «όσοι θέλουν να...
απαλλαγούμε από την Τρόικα, ας ξέρουν ότι ο δρόμος είναι ένας: να αποκτήσουμε το ταχύτερο δυνατό άλλη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και άλλη κυβέρνηση».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι νέος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «πήρε λιγότερες ψήφους από αυτές που συνιστούν το άθροισμα των τριών πολιτικών δυνάμεων που τον υποστήριξαν, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι» και χαρακτήρισε «αχυράνθρωπο» τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Και πρόσθεσε:

«Εκτιμώ ότι κάποιοι δεν τον ψήφισαν, διότι δεν τον βρήκαν επαρκώς δεξιό. Εμείς τον καταψηφίσαμε ως συνεχιστή της πολιτικής που έχει προκαλέσει την κρίση και τις ανισότητες και είπαμε ότι σε αυτά που υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει - κοινωνικό κράτος, διαφάνεια, δικαιώματα, μίνιμουμ κοινωνικό μισθό κ.ο.κ - θα τον ελέγχουμε καθημερινά».

«Η επιλογή του ΚΚΕ για αυτοαπομόνωση και ρήξη τούς οδήγησε στην ομάδα των φασιστών», είπε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Προσωπικά, μου προκαλεί θλίψη, πολιτικά, η επιλογή του ΚΚΕ να φύγει από την Ευρωομάδα και να ενταχθεί στους μη Εγγεγραμμένους», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: