18.7.14

ΔΕΕ: Η "κρυφή ατζέντα" της αξιολόγησης...

poeotaΣυνδικαλιστές και τεχνοκράτες διέλυσαν τους ισχυρισμούς του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης γύρω από το προωθούμενο σύστημα, ενώ περαιτέρω παρουσίασαν την...
«κρυφή – φανερή» ατζέντα που επιχειρεί να εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω των διατάξεων του νόμου 4250/2014.

«Ο νόμος δεν έχει κανέναν προφανή διοικητικό στόχο», αναφέρει η μελέτη στα συμπεράσματά της και καταλήγει ότι η εμφανής προχειρότητας της μεταρρύθμισης «δημιουργεί μοιραία την υποψία ότι ο μόνος σκοπός του Νόμου είναι η περαιτέρω συρρίκνωση του δημοσιοϋπαλληλικού σώματος δια της σταδιακής απομάκρυνσης των “κακών” δημοσίων υπαλλήλων (ήτοι του ποσοστού 15%), παραβλέποντας το είδος και την ποιότητα των απωλειών». Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, με ηχηρό τρόπο η θέση του συνδικαλιστικού κινήματος ότι η διαδικασία της «αξιολόγησης» θα οδηγήσει εν τέλει στην κατασκευή μιας ακόμη «δεξαμενής» υπαλλήλων προς απόλυση. Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό 15%, αναλογεί σε έναν αριθμό περίπου 85.000 υπαλλήλων.

Διαβάστε αναλυτικότερα σχετικό ρεπορτάζ του Στέργιου Ζιαμπάκα στο σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Στη μελέτη του ΔΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της ΠΟΕ-ΟΤΑ. γίνεται καταρχήν μια εκτενής αναδρομή στο Π.Δ. 318/1992.

Στη συνέχεια, μέσα από την εκτενή επεξεργασία των νέων διατάξεων του Ν.4250/2014, σε συσχέτιση με τις επικρατούσες τάσεις στη θεωρία της Διοίκησης (ή Ανάπτυξης) Ανθρώπινου Δυναμικού (κυρίως με τα συστήματα που απαιτούν ακριβείς μετρήσεις και κατάλληλη, προαπαιτούμενη στοχοθεσία), καταδεικνύεται με σαφήνεια τόσο η ακαταλληλότητα του νέου συστήματος στο να αποτυπώσει με ακρίβεια την υφιστάμενη απόδοση των Δημοσίων Υπαλλήλων όσο και η ανεπάρκειά του στο να θεωρείται ένα βήμα στην κατεύθυνση της πραγματικής μεταρρύθμισης που έχει ανάγκη η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση.
Διαβάστε ολόκληρη την μελέτη εδώ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: