16.7.14

Ποιοι θυσιάζονται στα σχέδια Ψυχάρη - Μπόμπολα για συγχώνευση...

...και ποιοι αντιδρούν στην ενοποίηση των δύο εκδοτικών συγκροτημάτων...

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει ο καταιγισμός διαρροών περί σύγχωνευσης των εκδοτικών οργανισμών ΔΟΛ και Πήγασος.

Για τη...
συγχώνευση υπήρξε θετική εισήγηση στελεχών της Alpha Bank προκειμένου να ανατροφοδοτηθεί ο υπάρχων δανεισμός, να κουρευτεί το χρέος Ψυχάρη και Μπόμπολα και να προκύψει βιωσιμότητα των ομίλων τους. Οι αντιδράσεις προέρχονται κυρίως από άλλους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ και οι οποίοι έχουν επίσης δάνεια... Στο σενάριο της συγχώνευσης αντιδρούν σθεναρά και με τον τρόπο τους και κάποια από τα ακριβοπληρωμένα στελέχη των δύο συγκροτημάτων καθώς διαβλέπουν ότι μόνο να χάσουν έχουν από αυτή την ιστορία...

Το γεγονός ότι ούτε η πλευρά Ψυχάρης ούτε και αυτή του Μπόμπολα έχουν διαψεύσει τις πληροφορίες περί συγχώνευσης, ενισχύει τη σχετική φημολογία και τα σενάρια. Μάλιστα ακούστηκε ότι πρόκειται να εκδοθεί και επίσημη ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει τα περί συγχώνευσης. Προς τούτο μάλιστα ο Σταύρος Ψυχάρης πέρασε την είσοδο του Πήγασου στη Μεταμόρφωση την ..
περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να συναντήσει τον πατριάρχη Γιώργο Μπόμπολα παρόντος του γιού του Λεωνίδα (Ακτωρ) και φυσικά του Φώτη (Πήγασος).

Σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί η αρχική συμφωνία προβλέπει μείωση του προσωπικού στην αρχή κατά 20% και μεσοπρόθεσμα κατά 40%. Αν η συμφωνία τελικά ολοκληρωθεί, τότε κάποιες από τις εκδόσεις - εφημερίδες ΔΟΛ και Πήγασου (Έθνος, Εθνος της Κυριακής, Ημερησία, Ημερησία του Σαββάτου, Τα Νέα, Τα Νέα Σαββατοκύριακου, Το Βήμα της Κυριακής, Goal News), θα πρέπει να κλείσουν ως ανταγωνιστικές κι ασύμφορες.
Είχε ακουστεί και γραφεί ότι στο βωμό της συγχώνευσης θα θυσιαστεί το Εθνος ενώ κάποιοι θεωρούν σίγουρο το λουκέτο στο καθημερινό φύλλο της Ημερησίας... Επίσης έχει ακουστεί ότι το σενάριο της συγχώνευσης προβλέπει ότι θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του ΔΟΛ τα έντυπα του Πήγασου και πως ο Ψυχάρης έχει δώσει εντολή να αδειάσουν δύο όροφοι στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου (διαβάστε εδώ).

Ενα άλλο θέμα που θα προκύψει είναι και η μείωση του αριθμού των περιοδικών καθώς και των sites (in.gr, e-go.gr, tanea.gr, ethnos.gr, imerisia.gr, sentragoal.gr, vimafm.gr κ.α) που ανήκουν στους δύο ομίλους.

Το μόνο σίγουρο, από την υπόθεση ενοποίηση – συγχώνευση ΔΟΛ και Πήγασου, είναι ότι οι μόνοι που θα βγουν χαμένοι και... μειωμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι των δύο συγκροτημάτων...

zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: