17.7.14

Στρατούλης: Ικανή η αστυνομία αλλά θέλει στήριξη...

Στρατούλης: Ικανή η αστυνομία αλλά θέλει στήριξη
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την σύλληψη Μαζιώτη, το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό αλλά και τις εκκρεμότητες που άφησε πίσω της η τρόικα.
«Ακόμα δεν έχουν αναληφθεί οι...
πολιτικές ευθύνες για την απόδραση του Μαζιώτη και περιμένουμε να αναληφθούν. Ανεξάρτητα αν προέκυψε λόγω τυχαίου περιστατικού ή με σχεδιασμό της αστυνομίας, αποδεικνύεται ότι η αστυνομία έχει δυνατότητες και ικανότητες να αντιμετωπίσει τα κοινό έγκλημα αλλά θέλει στήριξη», σχολίασε αρχικά ο κ. Στρατούλης και συνέχισε:
«Ήδη από σήμερα αναδείχθηκαν ζητήματα για την εκπαίδευση των αστυνομικών, για τα αλεξίσφαιρα που είναι μόνο για πιστόλια και όχι για καλάσνικοφ που το 90% των ληστειών γίνονται με καλάσνικοφ, όπως και το ότι ο αστυνομικός που τραυματίστηκε, ακούγεται ότι είχε αγοράσει με δικά του έξοδα το αλεξίσφαιρό του. Θέλουμε την αστυνομία να αντιμετωπίζει το κοινό έγκλημα. Εμείς την αστυνομία δεν τη θέλουμε να αντιμετωπίζει με βία τις κινητοποιήσεις, θέλουμε μια αστυνομία αποτελεσματική για το κοινό ποινικό έγκλημα και να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών».
«Θα καταργήσουμε τμήματα βίαιης καταστολής .Οι αστυνομικοί αυτοί θα κατευθυνθούν στα τοπικά αστυνομικά τμήματα και θα εκπαιδευτούν για να αντιμετωπίζουν το κοινό ποινικό έγκλημα», πρόσθεσε.
«Τα 400 ευρώ, οι προϋποθέσεις που μπαίνουν για να μπορεί ο κόσμος να το πάρει, περισσότερο επικοινωνιακό παιχνίδι μας φάνηκε διότι αφορά ελάχιστους, παρά ουσιαστική στήριξη αυτών που βρίσκονται στην κατάσταση της φτώχειας», σχολίασε ο κ. Στρατούλης για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
«Οι κόκκινες γραμμές είναι ότι αιγιαλοί παραλίες και χώροι οι οποίοι είναι δημόσια κτήματα, δεν πρέπει να εκχωρηθούν, δεν πρέπει να πουληθούν σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», είπε για το νομοσχέδιο που αφορά τον αιγιαλό και συνέχισε:
«Πρώτον είναι απαραίτητο να έχουν πρόσβαση οι πολίτες, δεύτερον, θα έχει ζημιά το περιβάλλον και το τρίτο είναι ότι εμείς έχουμε τον φυσικό μας πλούτο, το κάλος μας, τις ακτές μας και γι αυτό έρχονται εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας. Αν με την εκχώρηση τους σε οικονομικά συμφέροντα, το καταστρέψουμε αυτό τι θα έχουμε;»
«Η τρόικα έφυγε αλλά άφησε δύο μεγάλες εκκρεμότητες με το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια, τη ρύθμιση χρεών και οφειλών σε δημόσιο και ταμεία, άφησε τις ομαδικές απολύσεις, τον συνδικαλιστικό νόμο, συν το μπλόκο που έβαλε στην προπαγάνδα που κάνει η κυβέρνηση, περί φοροελαφρύνσεων και λοιπά», είπε ακόμα ο κ. Στρατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: