22.7.14

Βούτσης: Κυβέρνηση με ψήφο ανοχής...

Διαφορετικές απόψεις εκφράζονται στην Κουμουνδούρου σχετικά με το τι θα πρέπει να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν στις προσεχείς εκλογές λάβει την πρώτη θέση, χωρίς όμως να...
αναδειχθεί αυτοδύναμος.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος και εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου του κόμματος δηλώνει ότι ακόμα και με ανοχή θα συγκροτηθεί κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε την ευθύνη να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδυναμία» δήλωσε στον Alpha 9.89 ο Ν. Βούτσης και πρόσθεσε: «Αν στηριχθούμε στις προγραμματικές μας δηλώσεις, ακόμα και ως ανοχή, θα προχωρήσουμε». Υποστήριξε μάλιστα ότι «ο κόσμος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλει την κοινωνική σωτηρία, όχι σοσιαλισμό ή κομμουνισμό. Πολλές από αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις μπορούμε με μια άλλη νομοθεσία να τις καταργήσουμε».

Αντιθέτως με το Νίκο Βούτση, άλλα στελέχη όπως ο υπεύθυνος οικονομικών Γιάννης Μηλιός, έχουν ταχθεί υπέρ της νέας προσφυγής στις κάλπες σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει αυτοδυναμία.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη υιοθετεί ουσιαστικά ευρείες συμμαχίες και προς τον χώρο της κεντροαριστεράς, η δεύτερη επιδιώκει «μετωπική» αντιπαράθεση με το υπάρχον σύστημα. Δύο διαφορετικές γραμμές, που θα συγκρουστούν προεκλογικά, με τον Αλέξη Τσίπρα μάλλον να κλείνει το μάτι στην πρώτη άποψη,αλλά και να κρατά ως διαπραγματευτικό χαρτί την απειλή της νέας κάλπης, που αποτελεί φόβητρο για τα μικρότερα κόμματα, πρωτίστως στη συγκεκριμένη περίπτωση για το ΠΑΣΟΚ ή τη Δημοκρατική Παράταξη, αν η Χαριλάου Τρικούπη προλάβει να μετεξελιχθεί σε ευρύτερο σχήμα.


Το μεσημέρι σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη στην Κουμουνδούρου υπό την προεδρεία του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των επόμενων κινήσεων του κόμματος, αλλά και για το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να έρθει στη Βουλή και θα ανεβάσει κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: