26.7.14

Λεφτά υπάρχουν…

kivernisi-venizelos-voridis
Πάνω από το όριο επιτήρησης του 3% το έλλεμμα του 2014. Μπορεί η κυβέρνηση να ξορκίζει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, όμως οι κινήσεις του γίνονται με το βλέμμα στις κάλπες. Αναζητούν...
τρόπους να ικανοποιήσουν επιλεκτικά κάποιες κοινωνικές ομάδες, όπως τους ένστολους, προσδοκώντας τη ψήφο τους.
Πρώτα οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Το θέμα των ένστολων απασχόλησε και τη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αν και η δημοσιονομική επιβάρυνση, μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγια, θα εξακοντίσει το έλλειμμα στα 53,ε δισ.
Η θερινή ραστώνη που επιδρά κατά παράδοση και στα πολιτικά κόμματα δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει φέτος το ΠΑΣΟΚ. Προτάσεις φοροελαφρύνσεων διανθισμένες με πινελιές κοινωνικών παροχών και γκρίνια για τις επερχόμενες απολύσεις, όπως και οι λεονταρισμοί κατά της τρόικας είναι το πακέτο που συνθέτει τις εκλογικές ανησυχίες του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Καταλυτική θα αποδειχθεί επιπλέον η απάντηση της ΔΗΜΑΡ στις συζητήσεις που ξεκίνησαν με οργανωμένο τρόπο για την Κεντροαριστερά. Αγκάθι για την Χαριλάου Τρικούπη συνιστά ο ΣΥΡΙΖΑ και η απεύθυνση του Φώτη Κουβέλη στον Αλέξης Τσίπρας για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης απέναντι στη Ν.Δ.

"Εφημερίδας των Συντακτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια: