2.7.14

Σκουρλέτης: Η «μικρή ΔΕΗ» ακρωτηριάζει τη δημόσια επιχείρηση...

Σκουρλέτης: Η «μικρή ΔΕΗ» ακρωτηριάζει τη δημόσια επιχείρηση
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το νομοσχέδιο που αφορά την μικρή ΔΕΗ, τονίζοντας για μία ακόμη φορά την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Να κάνουμε έναν ...
απολογισμό, μίας πολιτικής η οποία εφαρμόζεται τα τελευταία 12 χρόνια. Την πολιτική της απελευθέρωσης της ΔΕΗ. Είχαμε αυξήσεις στα νοικοκυριά και στην βιομηχανία. Υπάρχει εμπειρία από άλλες χώρες που δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι το ρεύμα ένα αγαθό ή είναι ένα ακόμη εμπόρευμα; Αν τα απαντήσουμε όλα αυτά, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή, σημαίνει εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Κάποια δημόσια αγαθά πρέπει να είναι κάτω από έναν δημόσιο έλεγχο», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:
«Το δημόσιο έχασε από την μερική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η ιδεολογία έχει αξία όταν πατάει σε πραγματικές αναγκαιότητες. Υπάρχει ανάγκη να ασκήσουμε και κοινωνική πολιτική μέσω της ΔΕΗ; Εγώ λέω ναι».
«Ακρωτηριάζει τη δημόσια επιχείρηση αυτό το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ. Πρέπει να μείνει ενιαία με όλες τις δυνατότητες που έχει, με όλα τα εργαλεία και τα μέσα», πρόσθεσε.
«Με βάση την αντίληψή μας για τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, με βάση την μέχρι τώρα διεθνή εμπειρία, θα λέγαμε πάλι όχι».
«Το ΠΑΣΟΚ ήταν ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στις δεσμεύσεις του με τον κόσμο. Η ΔΕΗ στην Ελλάδα, εξαγόρασε την πρώτη δεκαετία της ζωής της πάνω από 400 επιχειρήσεις. Θεωρώ ότι είναι αυξημένη η πιθανότητα των εκλογών», είπε ακόμα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: