7.7.14

"Παιχνίδι προπαγάνδας" η έξοδος στις αγορές...

"Καθαρό παραμύθι προπαγάνδας" χαρακτήρισε την επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές, ο επικεφαλής των Γερμανών ευρωσκεπτικιστών "Εναλλακτική για την Γερμανία" (AfD) και ευρωβουλευτής του κόμματος Μπερντ Λούκε και περιέγραψε ως...
"χωριό Ποτέμκιν" την έκδοση κρατικών ομολόγων, η οποία, όπως λέει, πραγματοποιήθηκε με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Γνωρίζουμε ότι είναι ένα καθαρό παραμύθι προπαγάνδας το ότι η Ελλάδα μπορεί και πάλι να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές. Διότι η Ελλάδα μόλις έλαβε μια ακόμη δόση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που συνέβη εκεί μπορεί να το πει κανείς με δυο λόγια: "Ελλάδα, πήγαινε τώρα σε παρακαλώ στις χρηματαγορές και τοποθέτησε τρία δισεκατομμύρια σε κρατικά ομόλογα".

Αυτό που φτιάχτηκε είναι ένα "χωριό Ποτέμκιν"» δήλωσε ο κ. Λούκε σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία και υποστήριξε ότι η ΕΚΤ έχει εγγυηθεί για το ελληνικό δημόσιο χρέος και με αυτόν τον τρόπο πήρε από τις τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους τώρα ελληνικό χρέος όλο το ρίσκο.

"Όταν κανείς παίρνει επιτόκιο 4% ή 5% χωρίς ρίσκο, επειδή το ρίσκο το έχει αναλάβει η ΕΚΤ, δεν είναι θαύμα το γεγονός ότι αυτά τα κρατικά ομόλογα μπόρεσαν να πωληθούν πολιτικά" πρόσθεσε και υποστήριξε ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα ήταν σε καλύτερη μοίρα αν δεν είχαν το ευρώ, ως νόμισμά τους...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: